HITA ChinaCham együttműködés

2013. január 10. csütörtök - 15:06 / piacesprofit.hu
  •    

Partnerségi megállapodást írt alá január 8-án a Nemzeti Külgazdasági Hivatal és a ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara. A HITA és a ChinaCham Hungary szorosan együttműködve kívánja segíteni a magyar és kínai vállalatok közötti kapcsolatok kialakulását és elmélyítését, erősíteni a hazai vállalatok kínai pozíciót és növelni a Magyarországon megvalósuló kínai működő-tőke befektetések számát.

A HITA képviseletében Dobos Erzsébet elnök asszony és a ChinaCham Hungary-t képviselő Pető Ernő elnök elmondták, hogy az együttműködés során a szervezetek közös célja, hogy koordináltan segítsék elő a magyar és kínai kis-és középvállalkozói szektornak a másik országban történő külgazdasági tevékenységét.

A megállapodás értelmében a HITA vállalja többek között, hogy tájékoztatást ad a hozzá beérkező kínai üzleti lehetőségekről és a Magyarországról Kínába kiutazó és a Kínából Magyarországra beutazó üzletember-delegációkban való részvétel lehetőségéről, illetve a delegációban résztvevő kínai vállalatok Magyarországgal kapcsolatos üzleti érdeklődéséről.

A hivatal folyamatosan informálja a ChinaCham Hungary-t a kereskedelemfejlesztési pályázati lehetőségekről, eljuttatja a magyarországi beszállítókat kereső kínai vállalatok műszaki specifikációit az érdekelt vállalkozások számára.

Személyes tanácsadás formájában segíti a magyar vállalatokat beszállítói pozícióik elérése, és javítása terén és információt szolgáltat kínai befektetési lehetőségekről, projektekről.

A ChinaCham Hungary vállalja, hogy folyamatosan tájékoztatja tagjait a HITA-tól kapott pályázati, kiállítási és egyéb információkról, a HITA részére rendszeresen megjeleníti azokat a vállalkozói igényeket, amelyben a Hivatal közreműködése szükséges és minden információt visszacsatol, amely segítheti a HITA hatékony, vállalkozói érdekeltségű munkavégzését. A kamara továbbítja a HITA felé a vállalkozóktól érkező, Kína felé irányuló érdeklődéseket, ajánlatokat, partnerkeresési és befektetési szándékokról szóló információkat.

A HITA és a ChinaCham Hungary összehangolják tevékenységüket a vállalkozók tájékoztatására szolgáló fórumok szervezésében, továbbá törekszenek üzleti kapcsolatépítő események közös rendezésére, valamint kínai és magyar rendezvényeken való együttes megjelenésre.

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek