Házhoz is szállít a német eBay

2018. október 17. szerda - 20:00 / piacesprofit.hu
  •    

Házhoz szállítási és fulfilment szolgáltatást indít az eBay Németorszában. Akár már másnap kiszállíthatják a rendelt árukat.

A eBay az elmúlt időszakban pilot projekt keretében tesztelte új logisztikai szolgáltatásait – írja a Kosárérték Magazin. Mivel a program sikerrel lezajlott, a csomag Multichannel Logistik Services név alatt bétaverziós fázisba lépett. A két pilléren nyugvó szolgáltatás fulfilment lábát a Fiege, a Hermes és a Plentymarkets szolgáltatókkal összedolgozva, a házhoz szállítási (Versand) részt pedig a DPD-vel együttműködve nyújtja mostantól az eBay Germany.

Az Amazonnal konkurálva

Fekete péntek: egy oldalra gyűjtik a webshopos kedvezményeket
Pár héten belül indul a blackfriday2018.hu. A gyűjtőoldalon e-kereskedők kapnak lehetőséget arra, hogy összefogva nagyobb szeletet hasítsanak ki nagy akciós napon felpörgő online kereskedelmi forgalomból.

Az új szolgáltatásokat igénybe vevő kereskedők az eBay Plus vásárlói előfizetői programnak is automatikusan részévé kell válniuk, ami a gyors és ingyenes kiszállításon felül tartalmazza az ingyenes áruvisszaküldést és prémium szintű ügyfélszolgálati szolgáltatásokat is. A kiskereskedők számára mindez nemcsak jobb láthatóságot, de az eBay által fizetett visszáruköltséget is jelent. Sőt, azoknak az eladóknak, akik az összes eBay Plus előfizetőtől bejövő rendelést még aznap teljesítik, a szolgáltató 20 százalék kedvezményt is ad az eladások utáni jutalékból.

Nem kell senkit meglepetésként érjen, hogy az eBay új logisztikai programja kísértetiesen hasonlít az Amazon FBA és Prime szolgáltatásaira. A két cég nemzetközi szinten folyamatos harcot vív egymással, amiben rendre az eBay látszik alul maradni. Nemcsak a felhasználók száma, a forgalom és a profitráta szempontjából, hanem technológiailag és szolgáltatáskínálat tekintetében is. Szintúgy ez látszik Németországban, ahol az Amazon utcahosszal uralja az e-kereskedelmi mezőnyt az eBay előtt. Most talán az utóbbi behoz valamit ebből a behozhatatlannak tűnő hátrányból.