Havi negyvenmilliós fizetés, kedvezményes adózással

2018. december 12. szerda - 18:02 / PP/MTI
  •    

Leginkább a magyar labdarúgócsapatok nemzetközi versenyképességét segíti, a sportolók és sportszakemberek esetében az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás (EKHO-val) adózó jövedelem felső határának növekedése január elsejétől.

Az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulásról (ekho) szóló törvény módosításával 250 millióról 500 millió forintra emelkedik az a bevételi határ, amelynek eléréséig az országos sportági szakszövetség, országos sportági szövetség első osztályú versenyrendszerében induló sportszervezet hivatásos sportolója választhatja az ekho szerinti közteherviselést.

Az MTI korábbi megkeresésére a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivője, Sipos Jenő úgy vélekedett, a döntés a szervezetet közvetlenül nem érinti ugyan, ám a klubok visszajelzései alapján igen jók a tapasztalatok az említett adózási nemre vonatkozóan.

A döntést elsősorban a legsikeresebb magyar klubcsapatokat érintheti, hiszen ahhoz, hogy azok nemzetközi versenyképessége növekedjen, versenyképes, Magyarországon kiemelkedőnek számító fizetésekre van szükség.

Ezentúl dolgozhatsz évi 400 órával többet