Hatezerbe került a nem létező állás

2011. május 17. kedd - 10:44 / MTI
  •    

Az ország több nagyvárosában, nem létező gyárakba hirdetett állásokat egy hajdúhadházi férfi, aki előzetes orvosi vizsgálat díjaként a jelentkezőktől hatezer forintot kért. Az 1200 sértettet felvonultató ügyben a tatabányai rendőrkapitányság kedden zárta le a nyomozást - tájékoztatott a rendőrség.

Az elkövető 23 különböző e-mail címet használt. Nyomdaipari, konzervgyártó, édességcsomagoló és orvosiműszer-készítő állásokra toborzott jelentkezőket, akiket az ország különböző pontjain ugyanarra az időpontra hívott művelődési házakhoz, kérve, hogy vigyék magukkal a hatezer forint befizetését igazoló csekket – tette hozzá a megyei főkapitányság sajtóreferense.

Léber Gabriella elmondta: a jelentkezőket a találkozó helyszínén senki nem várta. A rendőrség az e-mail címek alapján jutott el az elkövetőig, aki egy debreceni hajléktalan segítségével nyitott bankszámlát. A pénzforgalmi adatokból kiderült, hogy 60 ember fizetett a csalónak, további 1200 esetben kísérleti szakaszban maradt a bűncselekmény, mert a címzettek nem adták fel a kért összeget.

A sajtóreferens tájékoztatása szerint az üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás két évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.