Hat újévi fogadalom, amit még nem késő megfogadni

2016. január 06. szerda - 18:30 / Piac & Profit Kiadó Kft-2
  •    

Minden új esztendő kezdetekor emberek milliói tesznek fogadalmakat világszerte, amit aztán több de gyakrabban kevesebb sikerrel tartanak be, hosszútávon. Íme, hat olyan újévi fogadalom, amelyeket megéri betartani. Még nem késő belevágni!

megéri megfogadni

Kép: PIxabay

Fenntartható fejlődés

Az új évben lehet, hogy az üzleti terjeszkedés a tervezett nagy lépésünk. Infrastruktúra-fejlesztés, a piaci jelenlét növelése a gyakorlatban is építkezést vonhat magával. Mielőtt belevágna a megvalósításba, győződjön meg róla, hogy az új építési projekt nem károsítja a természeti környezetet. Ha a zöld területet és természetes növényeket is érint a terv megvalósítása, győződjön meg róla, a fenntarthatóság érdekében, ezeket pótolni tudja valamilyen módon. Nagyon is megéri előtérbe helyezni a zöld gondolkodást: erről itt olvashat részletesebben!

Üzleti jelentés

A beszámolók készítése az egyik legfontosabb és legmeghatározóbb eleme a vállalkozások életének. A pontos és hozzáférhető jelentések nagyon hasznosak az üzleti lehetőségek kialakításánál. Célszerű és megtérülő befektetés lehet egy a fejlett web alapú szoftver, amely lehetővé teszi a gyors üzleti jelentések készítését, amikor csak szükséges. Ezzel  időt és energiát takaríthatunk meg – és akkor sem jön rosszul, ha éppen kiszállni készülünk a mókuskerékből!

Az új technológiák alkalmazása

Szinte naponta tanúi lehetünk egy-egy újabb informatikai innováció és technológiai frissítés felbukkanásának. A vállalkozásunkat se zárjuk el ellene, a lehetőségeinkhez képest legyünk naprakészek, ne zárkózzunk el például a legújabb üzleti automatizálási szoftvertől, elképzelhető, hogy hasznos időt spórol nekünk. Az üzleti verseny gyors, ám próbáljunk lépést tartani vele – persze az sem árt, ha fél szemmel ügyelünk az új trendekre!

Munkavállalói biztonság

A dolgozóink a vállalkozásunk egyik legértékesebb részei, akikre napról-napra támaszkodunk, általuk érjük el sikereinket. Ne feledjük, hogy az alkalmazottaink biztosítják a zökkenőmentes munkamenetet a cégünk életében. Ez az ő felelősségük is. A mi felelősségünk annak biztosítása, hogy a vállalkozásunk minden területén adott a biztonságos munkavégzés lehetősége. Ebben nagy szerepet játszhat a cafeteriarendszer megfelelő összeállítása is, amelyhez jó tanácsokat és tippeket kaphat a Piac&Profit január 14-én rendezett konferenciáján!

Készségfejlesztés

Ma sok cég szembesül azzal a problémával, hogy nehezen találja meg a megfelelő munkatársat egy adott pozícióra. Ne a tökéletes alkalmazottat keressük a munkaerőpiacon, (hiszen a tehetség önmagában még nem érték) hanem azt, akit akár mi alkalmassá tehetünk, ha a képességei, a készségei megvannak az adott munkaterület maximális ellátásához. Vezessünk be képzési programokat a cégnél, ahol új technológiákat, új módszereket sajátíthatnak el munkatársaink. Ezáltal velük együtt a vállalkozásunk is fejlődhet.

Mobilitás

Hogyan lehet zökkenőmentes napról- napra az üzleti munkafolyamat? Mindig legyünk résen, és ne azonnal orvosoljuk a felmerülő problémát, vagy legyen erre egy felkészített csapatunk, szakemberünk, aki ha kell azonnal közbeléphet. A késések és az ellenőrizetlen javítási munkák vezethetnek kevésbé hatékony működéshez. Ha például a világháló segítségével tudunk dolgozni, végrehajtható mindez a fejlett felhő alapú szolgáltatás menedzsment szoftver segítségével. Ha az adódó problémákat a világ bármely pontjáról láthatjuk, és megoldhatjuk, időt és energiát spórolunk.

Az irodának is követnie kell a jövő szavát
A technológia alaposan felforgatja a jövőbeni foglalkoztatást és munkahelyeket – derül ki a CBRE globális ingatlan-tanácsadó , az „Ingatlan és a közösség: a jövő vizsgálata” című kutatásából. A lokáció állandó mantrája helyett a kapcsolat kerül a középpontba.