Hat magyar vállalat a régió legjobb munkahelyei között

2012. december 13. csütörtök - 19:34 / piacesprofit.hu
  •    

Erős összefüggés van az üzleti eredmények és az erősen elkötelezett dolgozók között az Aon Hewitt Legjobb Munkahely felmérése szerint. A Közép-és Kelet Európai győztesek között hat magyar cég is szerepel.

A felmérés, amelyet az Aon Hewitt 2001 óta végez Közép- és Kelet-Európában azokat a kiemelkedő vállalatokat díjazza, amelyek versenytársaiktól eltérően magas színvonalú, és hatékony HR stratégia alkalmazásával pozitív hatást gyakorolnak az üzleti eredményekre. A kutatás egyaránt vizsgálja a munkavállalói és a munkáltatói oldalra vonatkozó mutatókat is, annak érdekében, hogy teljes és objektív képet nyújtson.

A felmérésben díjazott Legjobb Munkahelyekről általánosan elmondható, hogy:

  • Jobb pénzügyi eredményeket érnek el, mint a régió átlagos vállalatai (108%-os tervmegvalósulás az adózás előtti eredményekben, szemben a többi vállalatra jellemző 93%-kal)
  • Alacsonyabb a fluktuáció aránya (6%-os arány a többi szervezetre jellemző 9%-kal szemben)
  • Alacsonyabb a hiányzás aránya (3,5 nap munkáltatónként szemben a többi szervezetre jellemző 5,5 nap/munkáltatóval)

Magyar győztesek

A nagyvállalati kategóriában a Provident Pénzügyi Zrt és a Magyar Telekom, a középválallatoknál az FGSZ Földgázszállító, a kisvállalati kategóriában pedig a Kecskeméti TERMOSTAR, a Mars Magyarország és az InterContinental Budapest kerültek a nemzetközi mezőny legjobbjai közé. A regionális felmérésben résztvevő 8 ország, több, mint 400 vállalata közül kerültek ezek a magyar vállalatok az élmezőnybe.

Kép:flickr

Lengyelországban a legkevésbé lojálisak a dolgozók

A felmérés eredményeiből kiderül, hogy a munkavállalói elkötelezettség a régióban három százalékponttal növekedett 2011 óta, jelenleg átlagosan 58%, ez megfelel a magyarországi átlag eredménynek is. A legmagasabb átlagos eredményt Bulgária (67%), a legalacsonyabbat Lengyelország (48%) produkálta. A Legjobb Munkahely cím nyerteseinél az elkötelezett dolgozók aránya átlagosan meghaladja a 80%-ot, ami 22 százalékkal magasabb, mint a régiós átlag.

A munkáltatói elkötelezettség országonkénti különböző szintjei ellenére vannak olyan közös és megkülönböztető tulajdonságok, amelyek a Legjobb Munkahelyeket mindenhol kiemelik a többi vállalat közül. Magdalena Warzybok, az Aon Hewitt Kelet- és Közép-európai elkötelezettségi üzletág vezetője elmondta: “A Legjobb Munkahelyek többek között abban kiemelkedőek, ahogyan elismerik, és díjazzák a munkavállalóikat. Ennek fontos pontja a megfelelő bérezés, a vonzó juttatási csomagok, valamint a megfelelő karrierlehetőségek. Ezeknek a vállalatoknak kiemelkedő a reputációjuk a munkaerőpiacon, valamint valódi összhang mutatkozik az image és a munkavállalók saját, mindennapi tapasztalatai között.

A gazdasági környezet hatása

A Legjobb Munkahely Felmérés eredményeiből kiderül, hogy azokban az országokban a leginkább elégedetlenek a munkavállalók a fizetésükkel és a munkájukhoz kapcsolódó elismeréssel, amelyek a legkedvezőbb gazdasági helyezetben vannak, és a legnagyobb GDP növekedés előtt állnak (ilyen például Oroszország, Törökország, vagy Lengyelország).

Magyarországon a felmérésben résztvevők csupán 37%-a ért egyet azzal, hogy fizetésük elvégzett munkájukkal és a rájuk bízott felelősséggel arányos. A fizetés versenyképességével pedig a válaszadók csupán 41%-a elégedett. A megkérdezett munkavállalók kevesebb mint fele nyilatkozott úgy, hogy szervezeti egységében megfelelően elismerik és díjazzák a kiemelkedő teljesítményt. A kutatás azt is kiemeli, hogy a kevésbé stabil gazdaságokban – mint például Magyarország, vagy Bulgária – a dolgozók sokkal nehezebbnek érzik a munka-magánélet egyensúlyának megteremtését. A teljesítménykényszer, és az egyértelmű vállalati célok hiánya magasabb stresszt okoz, és csökkenti a munka és magánélet összhangba hozásának lehetőségét.(Ebben segíthet többek között a távmunka és más atipikus foglalkoztatási lehetőségek, melyek segítségével kevesebb pénzzel is elégedettebbé tehetők a dolgozók.)

Edward Stanoch, az Aon Hewitt Európai Tehetségmenedzsment Üzletág Vezetője a felmérés kapcsán elmondta: „Az üzleti életben már-már közhely, de a felmérés évről évre továbbra is bizonyítja, hogy egy szervezet legnagyobb értékét a munkavállalói jelentik. A jó HR folyamatok, a jól felépített juttatási csomagok és egy jobb vezetés még inkább elkötelezett munkavállalókat biztosít a vállalatok számára. Egy elkötelezett munkavállalói közösség pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy a nehéz gazdasági körülmények között is megőrizhessék a vállalatok stabilitásukat, és akár növelhessék sikerességüket.”

A Régió Legjobb Munkahelyei
Nagyvállalatok (1000 fő feletti munkavállaló)
1. Operator Gazociągów Przesyłowych GAZ-SYSTEM Lengyelország
2. McDonald’s Bulgária
3. Mars Oroszország
4. Lidl Bulgária
5. DHL Express Oroszország
6. Provident Magyarország
7. Lietuvos draudimas Litvánia
8. Tele2 Oroszország
9. Magyar Telekom Magyarország
Középvállalatok (251 – 1000 munkavállaló)
1. Tenex Oroszország
2. Microsoft Oroszország
3. Dom Kredytowy NOTUS Lengyelország
4. Microsoft Csehország
5. Hilti Oroszország
6. Grupa Pracuj Lengyelország
7. Takeda Oroszország
8. Telefónica Szlovákia
9. FGSZ Földgázszállító Magyarország
10. Red Hat Czech Csehország
Kisvállalatok (250 munkavállaló)
1. ANKOL Lengyelország
2. JT International Csehország
3. Philip Morris Szlovákia
4. Tavex Bulgária
5. Kecskeméti TERMOSTAR Hőszolgáltató Magyarország
6. Mars Magyarország Értékesítő Bt. Magyarország
7. Roche Szlovákia
8. InterContinental Budapest Magyarország
9. Et netera Csehország
10. Adform Group Litvánia

Feliratkozom a(z) Cégvezetés & irányítás téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor