Három új programot indít a Google a magyar startupok támogatására

2017. március 09. csütörtök - 12:47 / piacesprofit.hu
  •  
  • Előfizetés

Három új, startupokat támogató program indulását jelentette be a Google. A programok célja, hogy segítsék a magyar startupok növekedését és azok pozícióját a globális piacon. A most elindított programok az év végéig 100 startupot érintenek majd a régióban.

A Google egyre több olyan kezdeményezést indít világszerte, melyek a vállalkozókra, azon belül is a startupokra koncentrálnak. Most három olyan programot indít el, melyek a magyar startupok számára is remek lehetőségeket tartogatnak.

Az úgynevezett Launchpad programon belül kétfajta támogatóprogram indul útnak, az egyik a Launchpad Start, amely kifejezetten induló régiós startupokat támogat, míg a Launchpad Accelerator-re már a piacon erős pozíciót kialakított cseh, lengyel és magyar startupok jelentkezését várják. A harmadik program a Campus Residency, mely a még növekvő fázisban lévő startupoknak hivatott támogatást nyújtani.

Launchpad Start – korai fázisban lévő startupoknak

A Launchpad Start a Google egyhetes képzőtábora a korai fázisban lévő startupok számára, és olyan témákra koncentrál, mint a termékstratégia, üzletfejlesztés, felhasználói élmény, felhasználói felület, technológia, marketing és prezentációs képességek.

Mentor nélkül sok startup csak egy jó ötlet marad
A hazai kkv-k gyorsan alkalmazkodnak, és kellő tőke is rendelkezésükre áll, de gyakran üzleti mentorálásra szorulnak, mivel a piaci ismereteik korlátozottak a szakértő szerint.

A program célja, hogy a kezdő vállalkozók megismerkedjenek a már jól bevált módszerekkel, valamint megtalálják a termékük és a piac közötti kapcsolódási pontot és a kívánt piaci pozícióhoz szükséges legjobb növekedési stratégiákat. A kiválasztott startupok egy intenzív mentorprogramban is részt vesznek, ahol iparági szakértők és csoportos foglalkozások segítik őket abban, hogy megvitassák a kifejezetten startupok számára fontos üzleti igényeket.

Április 24-én rajtol a program első köre, a kelet-közép-európai hubként működő varsói Google Campuson, amely során 10 korai fázisban lévő startupot támogatnak majd több mint 50 mentor segítségével. A program a startupok számára ingyenes.

Az érdeklődő startupok itt tudnak jelentkezni április 2-áig.

startup dolgozó fiatalok egy asztal körül

Kép: Pexels

Campus Residency – növekvő fázisban lévő startupoknak

A varsói Google Campus programja hat hónapos támogatást nyújt a már növekvő fázisban lévő régiós startupok számára, valamint lehetőséget arra, hogy a csapatok a Campus co-working irodájában dolgozzanak, és a Campus szakértői segítségével fejlődjenek munkájuk során.

A Campus Residency közvetlen elérést nyújt a Campus mentoraihoz és szakértőihöz, személyre szabott tréningjeihez és a Google for Entrepreneurs vállalkozói hálózathoz. A program célja, hogy azonosítsa a legkritikusabb kihívásokat, amelyekkel a startupoknak szembe kell nézniük annak érdekében, hogy növekedni tudjanak. A kiválasztott startupoknak a bevétel, a fogyasztók száma és a nemzetközi lehetőségek bővítésében nyújtanak majd támogatást.

A érdeklődő magyar startupok április 11-ig jelentkezhetnek, a program első köre pedig már júniusban útjára indul.

Launchpad Accelerator – nagy, erős pozíciójú startupoknak

A Google Developers által szervezett Launchpad Accelerator hat hónapos, nemzetközi, fejlesztést ösztönző program olyan startupok számára, amelyek már megtalálták a termékük és a piac közötti kapcsolódási pontot, és a következő millió fogyasztójukat keresik. A világszerte már jól ismert program most először vált elérhetővé a magyart startupok számára is.

A Launchpad Accelerator képzőtáborral indul San Franciscóban, amely intenzív mentorprogramot foglal magába a Google több mint 20 csapatának szakértői segítségével.

A kiválasztott startupok egy 50 ezer dolláros (kb. 14,7 millió forintos) támogatást is elnyernek, emellett hozzáférést a Google termékeihez, PR-támogatást, és a lehetőséget, hogy hazájukban szorosan együtt dolgozhassanak a Google-el hat hónapon keresztül. A Launchpad program is része a Google helyi startup-mentorhálózat növekedését célzó kezdeményezéseinek, melynek keretében folyamatosan keresi és képzi a mentorokat, valamint a világ legjobb támogatási forrásait teszi számukra elérhetővé.

A magyar startupok április 24-ig jelentkezhetnek a programra, amely idén július 17-én kezdődik San Francisbóban, és kéthetes, ingyenes tréninget is magában foglal.

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek