Hány kasszát lehet bekötni két nap alatt?

2014. április 28. hétfő - 11:10 / piacesprofit.hu
  •    

Az NGM közlése szerint körülbelül 85 ezer online kassza van bekötve eddig, vagyis az összesnek kevesebb, mint a fele. A minisztérium exponenciális növekedésre számít a szerdai határidőig, de valószínűleg sokan bukják a támogatást.

Kép:Pixabay

Szerdán lejár az online pénztárgépekhez igényelhető 50 ezer forintos állami támogatás igénybevételének lehetősége, ám a közeli határidő ellenére továbbra is jelentős azoknak a kereskedőknek a száma, akik jogosultak a támogatásra, de önhibájukon kívül nem jutnak hozzá a pénztárgéphez április 30-áig, mert a szállító nem tudta még átadni a megrendelt eszközt – mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára korábban.

Hiába kérték a kormányzattól a pénztárgépek támogatására szóló határidő módosítását, a Nemzetgazdasági Minisztérium szerint nem lesz új határidő. A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye szerint a bekötött pénztárgépek száma majdnem elérte a 85 ezret. Szerdáig azonban – a támogatás igénybevételének záró határideje miatt – exponenciális emelkedésre számít az adóhivatal.

Az online pénztárgépeket főszabály szerint legkésőbb január 31-éig kellett üzembe helyezni ahhoz, hogy a kasszacsere költségeit csökkenteni lehessen az 50 ezer forintos állami támogatással. Ezt a határidőt egyszer meghosszabbította a kormány: azoknak a kereskedőknek, akik betartották a géprendelésre vonatkozó határidőket február 28-áig, illetve április 30-ig a visszavont engedélyű pénztárgépeket forgalmazó Alt Cash Kft., Japán Cash Kft. és az előlegekkel eltűnt Patkós Cassa Kft. volt ügyfeleinek.

A NAV  adatai szerint majd 60 ezer  pénztárgép után vették igénybe a támogatást.

Korábban Vámos György az OKSZ vezetője úgy nyilatkozott, hogy az átállás a nyár elejéig is eltarthat,