Hamis a baba: pert nyert a Herendi

2018. május 08. kedd - 16:23 / piacesprofit.hu
  •    

A Herendi Porcelánmanufaktúra jogerősen pert nyert a ZARA Home ellen, amiért utóbbi Herendi-utánzatot hozott forgalomba. A termékek az összetéveszthetőségig hasonlítanak a Herendi Porcelánmanufaktúra egyik teáskészlet családjához – közölte a céget képviselő ügyvédi iroda.

A Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítélete megállapította, hogy a ZARA Home által forgalmazott termékek az összetéveszthetőségig hasonlítananak a Herendi Porcelánmanufaktúra egyik teáskészletcsaládjához mind a külső megjelenés, mind az összhatás tekintetében.

A kép illusztráció Forrás: Pinterest

A kép illusztráció
Forrás: Pinterest

A bíróság ezért jogerősen eltiltotta a ZARA Home-ot a további jogsértő magatartástól, elrendelte a jogsértő termékek megsemmisítését, valamint ezen felül arra kötelezte a ZARA Home-ot, mint pervesztes céget, hogy a sajtóban jelentesse meg a jogsértő magatartását, ezzel is nyilvános elégtételt adva a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.-nek.

A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. rendkívül fontosnak tartja a szellemi tulajdonnal kapcsolatos jogai hatékony védelmét és az azok érdekében történő azonnali

Bor, méz, olivaolaj: egyik sem az, aminek látszik?
Európai tudásközpont nyílik, amelyet az élelmiszercsalás miatt felmerülő fogyasztói aggályok miatt hoztak létre. A közelmúltban olívaolajjal, borral, mézzel, hallal, tejtermékekkel, hússal és baromfival kapcsolatban is fény derült élelmiszercsalásra.

fellépést, adott esetben még az olyan hatalmas multinacionális cégek ellen is, mint a ZARA Home.

A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. közel 200 éve készíti hungarikumnak számító kézműves termékeit, és mindig is nagy hangsúlyt fektetett a Herendi márka védelmére.