Ha ide indulna, nem biztos, hogy odaér – újabb sztrájkhullám kezdődik

2019. január 14. hétfő - 12:53 / piacesprofit.hu
  •    

A biztonsági személyzet sztrájkja miatt kedden nyolc német repülőtéren várhatóan megbénul a forgalom, ez kétszázezernél több utast érint.

A szakszervezet felszólítására kedden Majna-Frankfurtban, Németország legnagyobb légikikötőjében, valamint München, Hamburg, Lipcse, Drezda, Erfurt, Bréma és Hannover repülőterén sztrájkol a biztonsági vizsgálatokat végző személyzet, gyakorlatilag egész nap.

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

Ez azt jelenti, hogy járatok százait kell lemondani, vagy elhalasztani, több, miont 200.000 utas csak nagy késéssel, vagy egyáltalán nem jut majd fel a gépre.

A ver.di, a szolgáltató ágazatokat képviselő szakszervezeti szövetség azzal indokolja a sztrájkot, hogy a munkáltatók nem adtak jobb ajánlatot a béremelésről folyó tárgyalásokon. A két fél az eddigiek szerint csak január 23-án tart újabb tárgyalási fordulót, így további fennakadásokkal kell számolni a németországi légiközlekedésben.

(Forrás: Frankfurter Allgemeine Zeitung)

A jutalékot sem nyelheti le a légitársaság
Légi járat törlése esetén a légitársaságnak a repülőjegyek vásárlásakor a közvetítő által beszedett jutalékot is vissza kell térítenie, amennyiben e jutalékról tudomása volt. Így döntött minapi ítéletében az Európai Unió Bírósága.