90 millió dolláros végkielégítéssel rúgták ki az Android atyját zaklatás miatt

2018. október 27. szombat - 18:05 / piacesprofit.hu
  •    

A Google az elmúlt két évben 48 munkatársát bocsátotta el szexuális zaklatás miatt. Alkalmasint ezért kellett már korábban távoznia az Android-szoftver alkotójának is.

Sundar Pichai, az óriásvállalat vezetője közölte munkatársaival belső közleményben, hogy 48 kollégájuktól váltak meg az elmúlt két évben, mert szexuális zaklatásban találták őket vétkesnek. Az elbocsátottak között 13 vezető pozícióban lévő Google-alkalmazott is volt, tudatta a vezérigazgató.

Sundar Pichai en.wikipedia.org

Sundar Pichai
en.wikipedia.org

Az üggyel kapcsolatban emlékeztetnek arra, hogy feltehetően ugyanebből az okból kellett elhagynia a vállalatot, még négy évvel ezelőtt, a Google egyik legismertebb emberének, Andy Rubinnak, a világszerte a mobilok és más elekltronikus eszközök nagy többségében használt Android-szoftver kidolgozójának.

Hogyan léphetünk fel a munkahelyi zaklatás ellen?
Kevesebb a munkahelyi zaklatás, az amerikaiak nagy része nem dolgozna olyan cégnél, ahol ez előfordulhat. Az Entrepreneur Europe-nak nyilatkozó HR-szakember arról beszélt, hogyan hozható létre biztonságos munkahelyi kultúra.

Rubin mindenesetre 90 millió dollár végkielégítéssel távozott, míg a Google-főnök közlése szerint a most elküldöttek erre nem számíthatnak. Pichai neveket nem tett közzé, de azt bejelentette, hogy „egyre keményebben” kívánnak fellépni a munkahelyi szexuális zaklatás ellen.

(Forrás: Reuters)