GINOP pályázók, figyelem! Nőtt a pályázati előleg mértéke!

2016. június 23. csütörtök - 11:10 / piacesprofit.hu
  •    

Egy rendeletmódosításnak köszönhetően nagyobb támogatási előleget kaphatnak a GINOP programban pályázó vállalkozások. Június 14-től több előleget igényelhetnek a már nyertes pályázók is.

A módosítás értelmében nagyobb mértékű előleget kapnak az egyes GINOP-felhívásokra pályázók, de azok a vállalkozások is számíthatnak az emelt előleg folyósítására, amelyek már pozitív bírálatot kaptak. A megítélt támogatás összegének 50, 75, vagy 100 százalékára is számíthatnak előlegként a pályázók.
nem mindig jár egyenlő bér a kölcsönzöttnek

Kép: PIxabay

Mennyi lesz?

A nyertes pályázók alapvetően 50 százalék előlegre tarthatnak igényt az egyes európai uniós alapokból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló 272/2014. (XI. 5.) Korm. rendelet módosításának köszönhetően. Az előleg maximálisan egymilliárd forint lehet természetes személyeknek, a kkv-szektor szereplőinek, a civilszervezeteknek, az egyházi jogi személyeknek illetve a nonprofit gazdasági társaságoknak.

A kutatás-fejlesztési támogatások esetében az 50 százalékos előleg 75 százalékra emelkedik. A 100 százalékos előlegre jogosultak körébe pedig a költségvetési szervek, a helyi önkormányzatok, az állami cégek, a köztestületek tartoznak.

A rendelet lehetőséget biztosít arra is, hogy bármely nyertes pályázó 50 százaléknál magasabb előleget igényelhessen, ha likviditási tervvel alá tudja támasztani, hogy projektje magasabb előlegigényű.

A rendeletmódosításról szóló eredeti közleményt itt találja.

A már nyertes pályázók is számíthatnak a pénzre

A törvénymódosítás vonatkozik azokra a pályázókra is, akik már korábban elnyerték a támogatást. Például a GINOP-2.2.1-15 kódszámú, „Versenyképességi és kiválósági együttműködések” című, a GINOP-3.2.1-15 kódszámú „Infokommunikációs motivációs, szemléletformáló és kompetencia fejlesztő program kkv-knak” című, illetve a GINOP-5.1.2-15 kódszámú „Társadalmi célú vállalkozások ösztönzése” című pályázat nyertesei is igényelhetik a magasabb előleget, június 14-től.

De a munkahelyteremtést, a technológiai előrelépést és a turisztikai fejlesztéseket ösztönző pályázatokon indulóknak is lehetősége van arra, hogy hamarabb, több pénzhez juthassanak.

A kedvezményezett pályázatok teljes listája a Széchenyi 2020 honlapján elérhető.

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek