Fontos határidő közeleg a KATA-soknál

2018. március 26. hétfő - 12:09 / piacesprofit.hu
  •    

A gazdálkodó szervezeteknek 2018. április 3-ig kell adatot szolgáltatni az adóhatóság részére a kisadózó vállalkozás részére a 2017. évben juttatott, 1 millió forintot meghaladó kifizetésről.

Az Art. szerinti adózónak a tárgyévet követő év március 31-ig adatot kell szolgáltatnia a NAV részére a kisadózó vállalkozás nevéről, címéről, adószámáról és a kisadózó vállalkozás részére a naptári évben juttatott, a kisadózó vállalkozás bevételének minősülő összegről, ha azt számla alapján juttatja, és annak összege a tárgyévben meghaladja az 1 millió forintot. (Nem minősül a kisadózó vállalkozás bevételének az áthárított általános forgalmi adó.)

A nyomtatványt 2018-ban elektronikusan kell benyújtani, a tárgyévet követő év március 31-éig. Tekintettel arra, hogy ez 2018-ban munkaszüneti napra esik, 2018-ban az adatszolgáltatás határideje április 3 – hívta fel a figyelmet szakértő partnerünk, a Saldo Pénzügyi Tanácsadó és Informatikai Zrt.

Az adatszolgáltatást a 17K102 nyomtatványon kell az adózónak teljesíteni,

  • a 17K102A résznyomtatványból (Főlap) adatszolgáltatónként egyet,
  • a 17K102M résznyomtatványból annyi lapot szükséges kitölteni, ahány kisadózó vállalkozásról adatot szolgáltat a kötelezett.
A TAO támogatásról – közérthetően
A társasági adóból adható támogatások egyre gyakrabban kerülnek be a hírfolyamba, ezért is fontos, hogy eloszlassuk az ezzel kapcsolatos tévhiteket. Szakértőnk, Radnai Károly az Orientax Adótanácsadó Zrt. partnerének segítségével bemutatjuk a legfontosabb tudnivalókat a tao-támogatások rendszeréről.

Feliratkozom a(z) Adózás téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek