Fontos határidő az élelmiszerboltoknak

2018. május 23. szerda - 10:10 / PP/MTI
  •    

Május 31-éig vallhatják be szankciómentesen az élelmiszerlánc-felügyeleti díjat az élelmiszerlánc szereplői – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján.

Az elektronikus bevallási felület új helyen, az ügyfélprofil menüpontban érhető el a hivatal honlapján, ahol az ügyfélkapus azonosítást és belépést követően megtalálhatók az előző években készült meghatalmazások is.

Pixabay

Pixabay

A Nébih a megváltozott felület miatt azt javasolja, hogy ne halasszák a bevallás benyújtását az utolsó pillanatra.

A díjból befolyó összeget – az élelmiszerlánc-felügyeleti törvény alapján – kizárólag az élelmiszerlánc-biztonsági stratégiában meghatározott célok elérésére lehet fordítani. Az összeg 10 százalékából kötelezően fejlesztéseket kell megvalósítani.

A fennmaradó összeg 60 százaléka a megyei kormányhivatalok bevétele a területi igazgatás működtetésére, 40 százaléka pedig a Nébih működését támogatja. Tavaly a díj összege több mint 10 milliárd forint volt.

Élelmiszerbiztonság: komoly gondok egy házhoz szállító cégnél
Egyadagos házhoz szállítást végző konyhaüzemben tartott ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A hatóság több mint 5 tonna alapanyag és helyben készített félkész étel forgalomba hozatalát tiltotta meg, valamint elrendelte annak megsemmisítését.

Feliratkozom a(z) Adózás téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek