Fogd és vidd, a pénz ráér később

2018. január 23. kedd - 18:08 / piacesprofit.hu
  •    

Amazon élelmiszer szupermarket nyílt az amerikai Seattle-ben - kasszák  előtti sorbaállás nélkül. A vásárló fogja és viszi a terméket, annak árát önműködően Amazon-számlájára terhelik. A cég szerint ez a rendszer forradalmasíthatja a kiskereskedelmet.

Az Amazon-Go áruház vevőjének le kell töltenie a vállalat telefonos alkalmazását, azzal jelentkezik a rendszerbe, amint belép. Ezt követően tetszése szerint válogat a polcokra kitett áruk között, s magával viszi, amit kíván. Választását érzékelők és kamerák önműködően regisztrálják, nincs szükség arra, hogy a vevő az áru kódját, vagy egyéb adatot mutasson, rögzítsen.

Kép: youtube.com

Kép: youtube.com

Az új Amazon-bolt  többek között friss és dobozolt élelmiszereket, italokat, édességeket kínál, választéka megegyezik egy átlagos szupermarket ajánlatával.

Megnyitását már egy évvel korábbra tervezték, de műszaki problémák késedelmet hoztak: a rendszer nem tudott megkülönböztetni kísérletképpen egyforma ruhába öltöztetett embereket…

Az Amazon-Go-ban egyébként a technika mellett emberek is dolgoznak: csomagolják az élelmiszereket és gondoskodnak arról, hogy kiskorúak ne vásárolhassanak szeszesitalt. (Forrás: Der Spiegel).

A biztosítási piacon is nyomul az Amazon
Jó ideje ijesztgetik a szakmát, mire számíthatnak, ha valamelyik tech-óriás rászánja magát, és betör a biztosítási piacra. Ha minden igaz, hamarosan már nem csak elméleti szinten kell megküzdeniük a problémával, a jelek szerint ugyanis a Google rövid életű kísérlete után az Amazon is tesz egy próbát.

Feliratkozom a(z) Info & tech téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor