Fiatal vezetőktől remél eredményeket a Samsung

2017. október 15. vasárnap - 10:07 / piacesprofit.hu
  •    

A Samsung továbbra is kitűnő eredményeket ér el – ügyvezető igazgatója mégis bejelentette lemondását, azzal, hogy nem lehet a múlt eredményeire támaszkodni és a cégnek új, fiatal vezetésre van szüksége.

 

A világcég második negyedévi üzemi eredménye 14.5 milliárd won (12.5 milliárd svájci frank) volt, lényegesen magasabb, mint amit a piaci elemzők vártak: csaknem 2 százalékkal haladta meg az előző év hasonló időszakának eredményét. Kwon Oh Hyun, a Samsung ügyvezető alelnöke ennek ellenére bejelentette, hogy 2018 márciusával lemond, mivel a vállalat “példátlan válságban” van. Az eredmények korábbi beruházásoknak köszönhetők, ám a Samsungnak fel kell ismernie az új trendeket, a fejlődés új útjait kell megtalálnia, mégpedig új, fiatal vezetés alatt – mondotta.

Kép: samsung.com

Kép: samsung.com

Lee Jae Yongot, a nagyvállalat vezetőjét a dél-koreai államfő megvesztegetése miatt öt év börtönre ítélték. A vádlott börtönben van, ügyének fellebbviteli tárgyalása a héten kezdődött és februárig húzódhat. Sokat ártott a cég hírnevének, amikor tavaly sorra gyulladtak ki a Galaxy Note 7 típusú okostelefonjai. A legújabb csúcs-modell, a Note 8 iránt viszont igen nagy az érdeklődés, több az előrendelés, mint valaha.

A Fitch a héten A+-ról AA+-ra emelte a Samsung minősítését azzal, hogy a konszern idén rendkívüli mértékű nyereséget várhat és jók a kilátásai 2018-ra is.

A Samsung már átvette a világ legnagyobb chip-gyártójának helyét az Intel-től és vezeti a piacot az OLED-képernyők gyártásában, amelyeket az Apple is beépít készülékeibe. (Neue Zürcher Zeitung)

Startupokat keres a Samsung tőkealapja
A Samsung célja, hogy befektető legyen a holnap legnagyobb milliárd dolláros bizniszeiben, melyek innovatív, áttörést hozó technológiákat fejlesztenek, elsősorban a mesterséges intelligencia, a kiterjesztett valóság és a virtuális valóság terén. 2016-ban annyira felpörgött a kockázati tőkebefektetés Európában, hogy arra 2007 óta nem volt példa.

Feliratkozom a(z) Cégvezetés & irányítás téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek