Faktoringra is ad hitelt az EXIM

2014. november 27. csütörtök - 10:29 / piacprofit.hu
  •    

Az EXIM Exportélénkítési Hitelprogramja (EHP) keretében új exportcélú faktoring refinanszírozással bővíti tovább konstrukcióit. A kereskedelmi bankokon keresztül elérhető konstrukció euró alapú forrást biztosít az exportáló cégeknek.

Kép: Pixabay

Az EHP keretében kifejlesztett új faktoring termék hatékony finanszírozási lehetőséget nyújt a kis- és közepes vállalkozások exportképességének növeléséhez. A csatlakozó hitelintézetek részére nyújtott rulírozó hitelkeret konstrukción keresztül az EXIM kedvezményes euró forrást biztosít export számlák faktorálása, vagy export számlákból eredő követelések megvásárlásának finanszírozása céljából, EU Referencia kamat alapú árazással.

Az EXIM lízingfinanszírozáshoz is nyújt segítséget!

Az új faktoring refinanszírozás kidolgozása a piaci igényeknek megfelelően, az EXIM hitelintézeti partnereivel és a Magyar Faktoring Szövetséggel közösen indult. Az elmúlt hónapokban végzett intenzív termékfejlesztési munkát követően hat hitelintézetnél született meg a döntés az új faktoring refinanszírozás elindításáról, melyhez kapcsolódóan a tegnapi napon sor került az együttműködési megállapodások aláírására. Az eseményen Nátrán Roland, az EXIM vezérigazgatója, és a csatlakozó hitelintézetek – a CIB Bank, az Erste Bank, az MKB Bank, az OTP Bank, a Raiffeisen Bank és az UniCredit Bank – képviselői fejezték ki elkötelezettségüket az EHP faktoring programja mellett. A magyar cégek érdekében finanszírozási termékeik már nem csak exportőröknek, hanem beszállítóknak is elérhetők. Itt talál részleteket.

„A faktoring az EHP következő fontos és meghatározó eleme. Az új konstrukció célja, hogy a faktoring kedvezményesen finanszírozhatóvá váljon a hazai hitelintézetek számára, mely által tovább erősödhet a hazai kkv szektor versenyképessége” – mondta Nátrán Roland. Hozzátette, hogy az EXIM egyúttal megújította a faktoring biztosítást is, mely lehetővé teszi az export követelések megvásárlásából eredő, a faktorcég számára fennálló kereskedelmi kockázatok lefedését.

Az új exportcélú faktoring hitelkeret bevezetésével és a hozzá köthető faktoring biztosítás megújításával a hazai KKV-k újabb kedvező lehetőséghez jutnak az exporttevékenységük bővítése érdekében.

KIBŐVÜLT AZ EXIM HITELPROGRAMJA
Az Exim exportélénkítési hitelprogramjának (EHP) kerete 750 millió euróról 1 milliárdra bővült, és az igények szerint tovább is bővíthető. A két éven túli hitelkeretet azok a kis és közepes cégek vehetik majd igénybe a kereskedelmi bankokon keresztül, amelyek  éves árbevétele nem haladja meg a 15 milliárd forintot. A részletekről itt olvashat!

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek