Ezzel a módszerrel megkönnyítheti az online vásárlást

2019. augusztus 17. szombat - 14:43 / piacesprofit.hu
  •  
  • Előfizetés

A vezető német mobiltársaságok Mobile Connect néven közös szolgáltatást indítanak, amelynek segítségével e-mail-cím és jelszó megadása nélkül, a telefonszámmal lehet portálokra csatlakozni, ami megkönnyítheti az internetes vásárlást.

A szolgáltatás a nagy amerikai cégekkel veszi fel a versenyt. A Facebook és a Google használói ismeretesen fiókjukkal már régen tudnak jelszó nélkül bejelentkezni más oldalakra és hasonló rendszer bevezetését tervezi az Apple is.

mobiltelefonon vásárlás gombra kattintó kéz

Kép:FreeDigitalPhotos.net/bplanet

Az egyébként versengő Deutsche Telekom, a Vodafone és a Telefónica közösen nyújtja az új szolgáltatást, jelentette a Der Spiegel. A műszaki hátteret a Verimi biztosítja. Annak ügyfelei között van a Telekom mellett a Lufthansa, az Allianz Biztosító, a Deutsche Bank és a Springer médiakonszern.

Az ügyfél mobil-számával jelentkezik be az interneten, majd ellenőrző sms-t kap a rendszertől és azt telefonján nyugtázva beléphet a kívánt oldalra. A szervezők szerint a módszer alkalmazásával több és gyorsabb lesz az internetes vásárlás és csökken a csalások veszélye. A Mobile Connectet már a világ 40 országában alkalmazza 70 mobil-szolgáltató.

Az egekben járnak az online költések
Több mint 1000 milliárd forintot költenek el Magyarországon az e-kiskereskedelemben. 4 év alatt több mint 2,5-szeresére nőtt a hazai online e-kiskereskedelmi piac.

Feliratkozom a(z) Piac & marketing téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek