Ezt kapják a vállalkozások a regisztrációs díjért

2014. április 04. péntek - 15:08 / piacesprofit.hu
  •    

Online szolgáltatásokat indított a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara a náluk regisztrált vállalkozásoknak. Ezentúl személyes ügyintézés nélkül lehet ellenőrizni a partnereket, vagy kiválasztani a cégünknek legmegfelelőbb bankot.

Már elérhető az e-kamara – Kép: SXC

Mivel a regisztrált vállalkozások száma meghaladta a 180 000-et, a BKIK vezetősége a hatékonyabb szolgáltatásnyújtás érdekében szolgáltatásainak egy részét online kínálja a vállalkozóknak, így április 1-jétől négy új szolgáltatást indítottak el, melyek a következők:

Kamarai partnerminősítő rendszer

Vállalkozói bankválasztó rendszer

Céginformációs rendszer

A szolgáltatások itt elérhetők!

Az e-kamara rendszer meghatározó elemei között szerepel többek között a kamarai partnerminősítő rendszer, amely lehetővé teszi, hogy a vállalkozások objektív képet kapjanak saját vagy lehetséges jövőbeli partnereik működési teljesítményéről, valamint a vállalkozások adott nemzetgazdasági ágban elfoglalt pozíciójáról.

A vállalkozói bankválasztó rendszer bevezetésével a BKIK célja, hogy a regisztrált- és tagvállalkozások részére a banki költségek objektív összehasonlításán alapuló információs támogatást nyújtson.

Az e-kamara rendszer harmadik szolgáltatási eleme a céginformációs rendszer. Létrehozásával egy olyan széles körben használható adatbázist alakítottak ki, amely hiteles információt nyújt a vállalkozások valós tevékenységéről.

Kamarai regisztráció: kötelező, de mire jó?
A regisztráció 2012 óta kötelező minden cég számára, az év közben alakuló egyéni és társas vállalkozásoknak a bejegyzésüket követő 5 napon belül kell a kamaráknál nyilvántartásba vetetniük magukat. A cégeknek és egyéni vállalkozóknak 5 munkanapon belül kötelességük jelenteni a kamarának, ha a nyilvántartásban szereplő valamelyik adatuk megváltozik, ugyanígy be kell számolniuk megszűnésükről is. A regisztrált vállalkozások azonban nem válnak automatikusan kamarai taggá.

Feliratkozom a(z) Költségkímélés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek