Ez lehet a megoldás, hogy ne a repülőtéren töltse a szabadságát

2018. augusztus 05. vasárnap - 18:15 / piacesprofit.hu
  •    

Nincs elegendő számú nagy repülőgépe? Béreljen egyet, teljes személyzettel és mentse ki azzal az üdülőhelyen rekedt utasait. Terjed az újfajta megoldás a mind nagyobb forgalommal, egyúttal akadályokkal küzdő légitársaságoknál.

 

A brit Thomas Cook utazási konszern a napokban a világ legnagyobb utasszállítója, az Airbus A380 egy példányát bérelte ki a Doric portugál cégtől, amely ilyen üzletekkel foglalkozik.airport-check in

A Cook több száz utasa ragadt Cipruson és Mallorcán a légiirányítás kiesése miatt és ugyanannyian nem tudtak elutazni a régen várt szabadságra. A cég ezért (a légiforgalomban először A380-ast bérelt, amely 470 utast tud szállítani, így két gyors „fuvarral“ megoldották a problémát.

Betelt a pohár, elég a légi sztrájkokból
A legnagyobb Európai Uniós turisztikai szövetségek támogatják az európai légitársaságok szövetségét annak érdekében, hogy mérsékelni lehessen a légi sztrájkok káros hatását. Csak ebben az évben 29 sztrájk okozott késéseket és járattörléseket, mely utasok millióit érintette.

A megoldás mindenesetre olcsó nem lehetett. A Doric eddig a Singapore Airlinesnak lízingelt ilyen, használt Airbusokat, egyenként havi 1.7 mió. dollárért. A használt óriásgépeket egyébként mások másként értékesítik: német befektető cég legutóbb kettőt vásárolt meg belőlük, azokat szétszerelik és alkatrészként adják el. Bevételük 80 mió. dollár, miközben egy új gép 220 millióba kerül.

A Doric bízik abban, hogy náluk több a gépeken a haszon, mivel a mind kaotikusabb légiközlekedésben egyre több esetben lesz szükség gépek alkalmi bérlésére.

(Forrás: Die Welt)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.