Ez a Kalasnyikov nem az, amit a filmekből ismerünk

2018. augusztus 29. szerda - 20:13 / piacesprofit.hu
  •    

Elektromos Lada-autót készít a gépkarabélyairól ismert Kalasnyikov-gyár – de gyártanak villanykerékpárt, robotot és az embert 16 kis légcsavarral a levegőbe emelő szerkezetet is.

A Kalasnyikov AK–47-es gépkarabélyát minden második akciófilmben, videojátékban láthatjuk – a valódi hadszínterekről és a gengszterbandák leszámolásairól nem is beszélve. A jeles orosz üzem azonban nem akar megpihenni babérjain: újakra vágyik, új területeken.

Ilyen lesz a Kalasnyikov elektromos autója

Ilyen lesz a Kalasnyikov elektromos autója

Az idei moszkvai fegyverkiállításon mutatták be CV–1 megjelölésű „szuper-villanyautójuk” prototípusát. A kis, könnyű jármű nagymértékben hasonlít sok éve ismert elődjére, a Ladára, de robbanómotor helyett 90 kilowattórás akkura csatlakozó elektromos motor hajtja, amellyel a cég szerint 350 kilométeres távolságot tud egy töltéssel megtenni. Méghozzá sebesen: a kocsi (gyártói szerint) 6 másodperc alatt gyorsul fel 100 kilométeres óránkénti sebességre. Mikor kezdik el gyártását, és mennyibe kerül – erről eddig nem nyilatkoztak a Kalasnyikovnál.

Vége az ingyen töltésnek
Augusztus 1-től megszűnik az elektromos autók ingyenes töltésének lehetősége a Mol-kutakon, az olajtársaság a jövőben szigorúan üzleti alapon kívánja üzemeltetni töltőhálózatát, ezért fizetőssé teszi áramkútjait – írja az nrgreport.com.

A fegvyergyár párhuzamosan kis, könnyű, 15 kW-os elektromos motorkerékpárt is kíván gyártani. Az 100 km-es sebességre lesz képes és 150 km-et tud megtenni.

A Kalasnyikov korábban kirukkolt már Igorek nevű robotjával, amelyet sok fejcsóválás fogadott és bemutatta repülő szerkezetét is: a Hovercraft példájára 16 kis légcsavar emeli a magasba utasát.

(Forrás: Wired)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.