Ez a juttatás lehet idén a legmenőbb a cafeteriában

2017. január 26. csütörtök - 17:09 / piacesprofit.hu
  •    

Az adómentes juttatások sokak számára vonzó elemekkel bővültek és számos népszerű tétel maradt továbbra is ebben a kedvező kategóriában. Mindemellett számos korábbi slágernek számító juttatás adóterhei nőttek meg, ami tovább erősíti az olyan adómentes juttatások szerepét, mint az egyre népszerűbb kockázati biztosítások.

nem lesznek nagy meglepetések a cafeteriában

Kép: Fotolia

Az Országgyűlés év végén elfogadta a 2017-re vonatkozó új cafeteria szabályokat, melyek jelentősen módosultak 2016-hoz képest. Az adómentes juttatások köre bővült, de alapjaiban nem változott, a közepes és magas adóval járó elemeknél történt átrendeződések miatt szerepük mégis felértékelődött. A számos pozitív újdonság mellett ugyanis negatív változások is életbe léptek 2017. január 1-jén. A korábban rendkívüli népszerűségnek örvendő cafeteria elemek, úgymint az Erzsébet-utalvány, a helyi bérlet vagy az iskolakezdési támogatás, de még az önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulás és az egészségpénztár is kikerültek a kedvezményes juttatási körből és átkerültek legmagasabb, 43,66 százalékos csoportba. A korábban népszerű juttatási formák többsége a tavalyi közepes csoportból átkerült a legmagasabb adóval sújtott kategóriába. Ezzel összhangban a kockázati biztosítások, azon belül is az egészségbiztosítások még inkább előtérbe kerültek – hívta fel a figyelmet a CIG Pannónia Életbiztosító.

Mind a munkáltató, mind a munkavállaló számára egyértelműen kedvező változás, hogy bővült az adómentesen adható juttatások köre. A különböző célú mobilitási és lakhatási támogatást bizonyos feltételek mellett az albérlet költségeire is lehet fordítani, ami az elmúlt években jelentősen megugrott négyzetméter árak mellett sokaknak nyújthat segítséget. Az évek óta adómentesen igényelhető bölcsődei szolgáltatásra vonatkozó támogatás 2017. január 1-től már az óvodai költségekre is fordítható, ami szintén nagyobb tömegek számára vonzó alternatíva.

Így lehet adómentesen pénzt adni az albérletre
2017 január 1-jétől a mobilitási célú lakhatási támogatással bővül azoknak a juttatásoknak a köre, amelyeket a munkáltató adómentesen nyújthat a munkavállalóinak. Ezzel kapcsolatban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal tájékoztató anyaga alapján összefoglaltuk a legfontosabb szabályokat, hogy adómentesen adhassuk ezt a juttatást.

Az adómentes juttatások esetében fontos megemlíteni, hogy az elmúlt években egyre népszerűbb kockázati biztosítások maradtak a legkedvezőbb kategóriában.  Az ilyen biztosítások ugyanis adómentes juttatásnak minősülnek, igaz, korlátozott, de még mindig jelentős mértékig, havonta a minimálbér 30 százalékáig.

„Magyarországon még nem széleskörűen jellemző a magánszemélyek öngondoskodási hajlandósága és lehetősége. A cégek azonban hozzájárulhatnak munkavállalóik ez irányú tudatosságának növeléséhez, hiszen lehetőségük van arra, hogy kedvezményes cafeteria elemek segítségével ösztönözzenek a hosszú távú öngondoskodásra” – nyilatkozta Sallai Linda, a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. termék- és üzletfejlesztési igazgatója.

A munkavállalók mellett a munkáltatónak is érdemes ilyen típusú juttatásokban gondolkodniuk, hiszen a dolgozók és családtagjaik számára megteremtett biztonságérzet hosszabb távon a munkavállalói lojalitást is kedvező irányba befolyásolhatja. Az adómentes juttatások mellett egy teljesen új és minden bizonnyal sokak számára vonzó lehetőség került a 34,22 százalékos adósávba. Mostantól évi 100 000 Ft-os összegkeretben már készpénzt is adhat a munkavállaló cafeteriaként.

Mégse nő a munkavállalónak fizetendő kilométerpénz
A munkába járás költségtérítésének növelésével akarta növelni a munkavállalói mobilitást a kormányzat a tavaly év végén elfogadott adótörvények szerint. A magasabb összeg azonban összesen csak két hétig járt.