Eurómilliókra pályázhatnak energetikai startupok

2018. szeptember 11. kedd - 12:50 / piacesprofit.hu
  •    

Az EIT InnoEnergy programja azokat a bizonyított technológiai koncepciókkal rendelkező kis- és középvállalatokat szólítja meg, amelyek azon dolgoznak, hogy megújítsák az európai energetikai szektort. A cég a jelentkezők számára hozzáférést biztosít az együttműködésen alapuló innovációs platformjához.

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

Le kell rövidíteni a piacra jutáshoz és a termék nemzetközi szinten való bemutatkozásához szükséges időt, illetve ezekkel párhuzamosan muszáj fejleszteni az üzleti tevékenységet, valamint kockázatmentes, kiszámítható finanszírozási forrásokat bevonni az innovatív munkába. Az energetikai megoldásokat fejlesztő kkv-k számára, a működésüket tekintve, jelenleg ezek a legfontosabb szempontok.”- hangsúlyozta Marcin Lewenstein, az InnoEnergy Közép-Európáért felelős fejlesztési megbízottja.

Hozzátette, hogy az EIT InnoEnergy pont emiatt kiemelten kezeli a megfelelő partnerek felkutatását, és a kapcsolatok kialakítását annak érdekében, hogy az együttműködésre lépő cégek, egymást segítve, minél hamarabb piacra léphessenek a megoldásaikkal.

Befektetőt választott a HeatVentors energetikai startup
Hazai és nemzetközi befektetőkkel is tárgyalt a Start it @K&H inkubátorban működő HeatVentors csapat, akik végül a KIC InnoEnergy ajánlatát elfogadva kezdhetik meg a fázisváltó anyagot alkalmazó hőtárolójuk gyártását.

Az EIT InnoEnergy ugyanakkor adott esetben részt vállal a projektek anyagi hátterének megteremtésében is. Több, általuk finanszírozott fejlesztés rendkívül technológiaigényes vagy prototípusgyártással jár együtt, ami nagyléptékű gazdasági befektetést igényel. Ezek finanszírozására a szervezetnél stabil, kockázatmentes, kiszámítható és hatékonyan működő pénzügyi rendszert működtetnek.

Ebben az évben október 4-ig lehet jelentkezni az idei programba, amelyre a magyar energetikai startup-ok pályázatait is várják.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.

 

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek