Euró-milliókban mérhető a veszteség

2017. augusztus 31. csütörtök - 15:00 / piacesprofit.hu
  •    

A Ricoh Europe IT specialistája által kiadott új tanulmány felfedi az európai középvállalatok elégtelen infrastruktúra-hozzáféréséből fakadó bevételkiesés nagyságát és okait. 

Az Egyesült Királyságban, Németországban, Olaszországban, Franciaországban és Spanyolországban működő vállalatok döntéshozóinak 90 százaléka azonosítja a technológiai hozzáférés hiányát a hiányzó bevételek okaként. A potenciálisan kieső bevételek átlagos összege minden vállalat esetében 13 millió euró.

a kreatív cégek vezetői is a kockázati tőke felé kacsintgatnak

Kép: Pixabay

Összességében az európai középvállalatok értékelése szerint a bevételek 15 százaléka esik ki a technológiához való elégtelen hozzáférés miatt. A válaszadó országokban a hiányzó bevételek százalékos megoszlása a következőképpen alakult:

Az infrastruktúrához való elégtelen hozzáférés egyik legfőbb oka az új technológiák nem hatékony bevezetése és a hozzájuk kapcsolódó képzések alacsony színvonala volt, ezt az opciót a válaszadók 42 százaléka tartotta a legfőbb oknak. Az egyéb indokok között megtalálhatóak a technikai szolgáltatók megfelelő termékeinek és szolgáltatásainak hiánya (33 százalék). A válaszadók hasonló aránya szerint az IT csoportok nem találtak új és érdekes termékeket és szolgáltatásokat (32 százalék).

Nyilvánvaló, hogy az új technológiák telepítése és a használatukhoz tartozó támogatás volt a legfőbb probléma, a középvállalatok mindössze 12 százaléka állította, hogy szervezetük új technológiákhoz való hozzáférésének hiánya fakad költségvetési okokból.

Javier Diez-Aguirre, Ricoh Europe alelnöke elmondta: „Annak ellenére, hogy a szervezetek számára széles körű technológia áll rendelkezésre,

A régióba irányuló pénzek hat százalékát csíptük meg tavaly
2016-ban a régió magán- és kockázatitőke-befektetéseinek összértéke elérte az 1,6 milliárd eurót, ami a legmagasabb érték 2009 óta. Magyarországon a régióbeli befektetések kb. 6 százaléka realizálódott.

egyértelmű, hogy a középvállalatok egész Európában úgy érzik, hogy ezek ár–érték aránya nem megfelelő. Egy sikeres vállalat működéséhez kulcsfontosságú a hatékonyabb munkavégzés, a dolgozók közötti szorosabb együttműködés és jobb kommunikáció. Kutatásaink világossá teszik, hogy az IT iparág felelőssége, hogy segítsen a közepes méretű vállalkozásoknak teljes mértékben kiaknázni ezeket az előnyöket.”

Az európai középvállalatoknak nincs okuk az elégedetlenségre, 79 százalékuk elérte vagy meghaladta kitűzött értékesítési célját már az év közepén. A megkérdezett vállalatok szinte mindegyike úgy érezte, hogy a technológia hozzájárult sikeréhez, a munkatársak közötti magasabb szintű együttműködést megadva a siker legfőbb okaként (59 százalék), ezt követte a pénzmegtakarítás (53 százalék).

Azoknál a vállalatoknál, amelyek nem érték el kitűzött céljukat, a legfőbb ok a makrogazdasági környezet volt (33 százalék).