Ettől megjön majd a munkakedve!

2016. március 16. szerda - 06:20 / piacesprofit.hu
  •    

Cégvezetőként rengeteg aggódni valója van, tengernyi feladat, e-mail, elintézendő telefon. Mégis fontos néha időt szakítani a feltöltődésre, hiszen motiváltan jobban megy a munka is. Ezért ebben a cikkben lássunk egy új nézőpontot ad a cégvezető feladatáról. Felvillanyozó lesz!

Tudta Ön, hogy vezetőként egy főállású segítő? Cége egész létezésével mindenkinek csak segít. Hogyan?

Vallalkozo_hajovontato_nyito

Kép:PP archív

Nézzük csak meg, hogy ki mindenkinek segít a cégvezető:

‒    Segít elsőként önmagának és a családjának.

    Segít az ügyfeleinek a termékével, szolgáltatásával, mert az megoldja az adott témakörben lévő problémáikat. Ha tisztítószert árul, megoldja a takarítással kapcsolatos problémáikat. Ha élelmiszert árul, nem maradnak éhen. Ha konditermei vannak, segít egészségesnek és csinosnak maradni.

    Segít a beszállítóinak és az alvállalkozóinak azáltal, hogy vásárol tőlük. Bevételhez jutnak Ön által, ami túlélést hoz a cégüknek.

    Segít a munkavállalóinak, mert munkát és megélhetést biztosít nekik és a családjuknak.

    Segít az egész állami és önkormányzati bürokráciának azzal, hogy feladatot ad nekik. Van végre elfoglaltságuk, mert ki tudnak jönni a céghez egy jó kis ellenőrzésre.

    Segít az egész magyar gazdaságnak, mert Ön az átlagnál nagyobb jövedelmével az átlagnál nagyobb vásárlóerőt jelent a gazdaság számára. Valamint az alkalmazottai, akiknek Ön adja a fizetést, szintén vásárlóerőt jelentenek.

    Segít az egész magyar társadalomnak, mert a cége által befizetett adókból épülnek a közintézmények, a stadionok, az utak. Ezekből támogatják a közművelődést, az oktatást, a sportot, az egészségügyet. Ezekből fizetik a közalkalmazottakat: a tanárokat, a tűzoltókat, a rendőröket, az orvosokat, az önkormányzati és állami alkalmazottakat.

A vezető a legfontosabb dolga az emberei és a környezete segítése!

Sokan ezt balek gondolkodásmódnak tartják. Pedig ha igazán önző akar lenni, akkor legyen nagyon önzetlen! Mert az sokszorosan megtérül. Ragaszkodni fognak Önhöz az emberei. Hajlandóak lesznek olyan plusz dolgokat megtenni, amit másnak soha. Magyarán: ők is segíteni fognak a vezetőjüknek! És persze cégvezetőként nagymértékben segítse az ügyfeleit. Az aztán igazán megtérül.

Annyit ér a vezető egész élete, amennyire segítségére van a környezetének!

Fontos tudnia, hogy vezetőként Ön egy főállású segítő. Segítse hát a környezetét, megtérül!

Jó lenne a kollégákat is felpörgetni kicsit? Itt talál ehhez néhány tanácsot.

Piroska Gyula
A cégvezetők barátja

Feliratkozom a(z) Cégvezetés & irányítás téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek