Erre figyeljen januártól munkaadóként!

2015. január 12. hétfő - 13:30 / piacesprofit.hu
  •    

Összeszedtünk hét fontos adózási és juttatásokkal kapcsolatos változást, amely a munkaadók és munkavállalók számára egyaránt nagyon fontos! Lássuk a 2015-ös változásokat.

Kép:FreeDigitalPhotos.net

1. Módosultak az adóelőleg-nyilatkozatokra vonatkozó szabályok, a tartós megbízási szerződésben álló személyek nemcsak az adóbevallásban, hanem év közben is érvényesíthetik majd az szja-t vagy az adóalapot csökkentő kedvezményeket, illetve a családi járulékkedvezményt. Itt olvashat erről részletesebben.

2. Változott a munkáltatói adó megállapítás határideje: május 20. helyett április 30. Továbbá az elektronikus bevallás adóhatósághoz történő benyújtásának határideje is módosult: június 10. helyett május 20.

3. Nem kell jövedelmet megállapítani és bevallani, ha a bevétel nem haladja meg a foglalkoztatás naptári napjainak számát és az adóév első napján érvényes minimálbér vagy garantált bérminimum napibérként meghatározott összegének szorzatát.

A 10 legfontosabb adóváltozás januártól
Az eKontento Online Könyvelő Iroda segítségével összegyűjtöttük a legfontosabb 2015-ös adóváltozásokat tételenként. A társasági adótól a reklámadón át a tranzakciós adóig. Kattintson a részletekért!

4. A jövedelem kiszámításánál nem kell figyelembe venni (tehát nem tartozik az adóalapba) a pénzügyi intézmény által elengedett követelést, ennek következtében pedig egészségügyi hozzájárulást sem kell fizetni ezután.

5. A magángépármű üzleti célú használatának elszámolásához szükséges papíralapú kiküldetési rendelvények mellett azok a digitálisan kiállított kiküldetési rendelvények is megfelelőek, amelyek a törvény által előírt adatokat tartalmazzák és a jogszabálynak megfelelő zárt rendszerben állították elő és őrizték meg.

6. A külföldi jog hatálya alatt kötött munkaszerződések alapján végzett munka esetében alapbér helyett a munkaszerződésben meghatározott díj minősül majd járulékalapnak. A harmadik országbeli magánszemélyek két évet meg nem haladó magyarországi munkavégzése továbbra is mentes marad mind az egyéni járulékok, mind a szociális hozzájárulási adó alól, azonban – a korábbi 2013. január 1-jei határidővel szemben – a 2013. július 1-jét megelőző kiküldetések esetében a kétéves időtartamot 2013. július 1-jétől szükséges számítani, és a biztosítási kötelezettség – a korábbi 2015. január 1-jei határidővel szemben – legkorábban 2015. július 1-jétől jön létre.

7. Részmunkaidős foglalkoztatás után nem kell a törvényben meghatározott kedvezményeket arányosítani. Költségvetési szerveknél nem érvényesíthetőek bizonyos kedvezmények, kivezették például a START-kedvezményt, így az 2015. január 1-től már nem érvényesíthető.

Megúszta a cafeteria!
Nagy riadalmat keltett a munkáltatók és munkavállalók között a 2015-ös adótörvények első javaslata, amely drasztikusan megemelte a béren kívüli juttatások adóterhét. A tiltakozások hatására azonban az adómérték emelését visszavonták, s a november végi Magyar Közlönyben megjelent végleges adótörvényben már nem szerepelt a sokkolóan magas kulcs.

 

Feliratkozom a(z) Adózás téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek