Élni és vállalkozni Floridában

2016. november 02. szerda - 10:23 / piacesprofit.hu
  •    

Számos hely van a Földön, ahová az ember ha turistaként ellátogat, néha elragadja az érzés, hogy szívesen maradna ott végleg és el tudná képzelni a mindennapjait nyaralás helyett munkával is ott, abban a turistaparadicsomban, ahol a pihenését tölti.

Florida közkedvelt úticélja az utazóknak, a szinte örökös napsütés, az óceánpart, a pálmafák és a télen is kellemes klíma marasztalja a turistákat, akár egy életen át, azonban az USA szigorú bevándorlási törvényei miatt nem egyszerű munkavállalással egybekötött legális tartózkodást elérni.

florida

Discover Florida Szeminárum

Ez valóban igy van, de korántsem olyan nehéz elérni egy folyamatos és hosszabb tartózkodáshoz vezető munkavízumot, amely végső soron zöldkártyához vezet – kezdte Peter Harris, a Floridai Nemzetközi Kereskedelmi Kamara alapítója és ügyvezetője.
– 15 éve végzi Kamaránk nemzetközi tájékoztató tevékenységét, szemináriumainkon információkat és tudásanyagot adunk át a vállalkozóknak, akik ezáltal megismerhetik a lehetőségeket, amit Florida és tágabb értelemben az Egyesült Államok kínál.
Október 27-én a BAZ Megyei Kamarában Miskolcon tartottunk előadást az amerikai lehetőségekről, a tavalyihoz hasonlóan november 9. és 11-én pedig a Budapesti Kereskedelmi Kamarában tartjuk a Discover Florida szemináriumot, amely után az érdeklődők egyéni konzultációk keretében a saját helyzetükre szabva is pontos információkat kapnak a lehetőségekről, amelyekre Floridában számíthatnak a vállalkozók vagy befektetni szándékozók.

A szemináriumról bővebb információt a www.hu.floridahungary.com oldalon olvashatnak az érdeklődők, s egyúttal regisztrálhatnak is az előadásra, amelynek látogatása ingyenes, valamint a látogatók megkapják a Discover Florida Magazin értékes Florida publikációját, mely immár 15 éve a Kamara saját kiadványa.

BAZ

Budapesti képviselettel partnereink szolgálatában

Dr. h.c. Andrássy Miklós a Floridai Kamara Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatója és egyben a floridai szervezet újonnan megnyílt budapesti irodájának vezetője adott információt az új képviseletről:
Idén szeptemberben megnyitottuk a Budapesti Kereskedelmi Kamara épületében az irodánkat, amely a Közép-Európai térség központi irodája is egyben. Ezzel napi szintű személyes kapcsolatot tudunk ápolni majd a vállalkozókkal és segíteni őket a megfelelő információkkal ahhoz, hogy sikeresen tudják tervezni új vállalkozásukat, piacnyitásukat vagy éppen befektetéseiket Floridában.

Bevándorlási, befektetési és üzleti tanácsok profiktól

– Mi nem csak azért dolgozunk, hogy minél nagyobb hasznot érhessenek el ügyfeleink, hanem azért is, hogy a segítségünkkel és az általunk átadott információk helyes elemzésével megelőzhessék az esetleges veszteségeket. A mi munkánk nem ér véget akkor, amikor partnerünk elnyerte a vízumot vagy éppen sikeresen lezárult a befektetés folyamata. A mi munkánk nagy része akkor kezdődik, amikor a gyakorlatban kell az eredmény produkálásában a segítséget megadni a partnernek egy számára idegen gazdasági környezetben, melyben szakértőink örömmel állnak a partnereink rendelkezésére- mondta el végszóként Töttősi Attila, a Floridai Kamara Kelet-Európai Igazgatója.

floridabkiklogo