Elfogyasztjuk a jövőt

2018. december 20. csütörtök - 07:30 / piacesprofit.hu
  •    

Egyre súlyosabb globális felmelegedés, alig tizenkét évünk maradt, hogy cselekedjünk – mondja Ürge-Vorsatz Diána. A jövőnket érintő sorsdöntő kérdések mellett azonban a mindennapjainkat közvetlenebbül befolyásoló adó- és jogszabályváltozásokat is sorra vettük, és megnéztük azt is, hogy milyen képességekre lesz szükségünk a jövő munkaerőpiacán a Piac & Profit most megjelent számában. Keresse az újságárusoknál!

PP_2018-12-B1Tizenkét évünk maradt

Az IPCC jelentései új tudományos felfedezéseket sosem tartalmaznak, hanem a megjelent szakirodalmat összegzik. Ezúttal mintegy hatezer tanulmányt feldolgozva negyven ország 91 tudósa írta az egyes fejezeteket. Ürge-Vorsatz Diána, a testület kibocsátás-mérséklésekkel foglalkozó munkacsoportjának alelnöke szerint, ha nem változtatunk a jelenlegi kibocsátásunkon, akkor mindössze tizenkét év múlva elérjük azt a pontot, ahonnan már nincs visszaút.

Hogyan változik az életünk 2019-ben?

Ahogy azt már megszokhattuk, az új év, új szabályokat hoz az adózásban, de a vállalkozásokat érintő számos más területen is. Csak az őszi változások teljes felsorolásának egy komplett különszámot szentelhetnénk, ezért a következőkben csak a kis- és középvállalkozások szempontjából legfontosabb újdonságokat gyűjtöttük össze.

Nem lehet eldobható eszközként kezelni az embereket

Viszonylag kevés olyan vállalkozás van a hazai cégvilágban, amelyik megüti a középvállalat kategóriát, közülük pedig sokan egyszerűen megdöbbenve állnak az elmúlt néhány évben végbement változások előtt. Kevés olyan fórum áll a rendelkezésükre, ahol megbeszélhetik egymással a problémáikat és rájöhetnek arra, hogy ágazattól függetlenül, a gondjaikban sok a közös vonás – mondja Essősy Zsombor a Magyarok a Piacon Klub elnöke, a MAPI-csoport tulajdonos vezérigazgatója.

Dolgozz velem!

A technológia átalakítja a munkavégzést, a munkaerőhiány pedig felértékeli az ígéretes tehetségeket. Mit keresnek a híres cégvezérek a munkavállalókban, milyen tulajdonságokat tartanak fontosnak napjainkban, mi szerintük az érvényesülés titka? Összegyűjtöttük néhány guru elvárását. Nemcsak a munkavállalóknak hasznos olvasmány, az összeállításból a munkáltatók is sok ötletet kaphatnak versenyképességük fokozásához.