Élelmiszer-ipari cég lett az év legjobb női munkahelye

2014. november 24. hétfő - 19:10 / piacesprofit.hu
  •    

A Győr közeli, rábapatonai Tutti Élelmiszeripari Kft. nyerte el a Legjobb Női Munkahely 2013 elismerést. A fagylaltporokat, instant termékeket és táplálékkiegészítőket előállító vállalat 2014. november 13-án vette át a díjat a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetségtől – nem sokkal az Üzleti Etikai Díj elismerés előtt.

A Personal Hungary Szakkiállítás Női Fóruma keretében adták át a Legjobb Női Munkahely 2013 elismerést a nők esélyegyenlőségét kiemelten kezelő hazai vállalatoknak. A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség (MNKSZ) hetedik alkalommal írta ki a pályázatot, a díjakat november 13-án a társaság elnöke, Ferenczi Andrea adta át.

Jubileumi elismerés: 15. alkalommal kaptak díjat az üzleti etika zászlóvivői
A független, üzleti szereplők által nem befolyásolható Üzleti Etikai Díj 2000 óta, immár 15. éve kiemelkedő szerepet tölt be az üzleti életben etikusan működő cégek elismerésében. Az idei megmérettetésen az eddigi ötvenöt díjazott mellett újabb 8 magyarországi bejegyzésű cég kapta meg az elismerést, köztük nagyvállalati kategóriában a Tutti Kft. Róluk és a többi díjazottról itt olvashat részletesebben.

A 250 főnél kevesebb munkavállalót foglalkoztató vállalatok kategóriájában az első helyet a Tutti Élelmiszeripari Kft. nyerte el, melynek képviseletében Prohászka Andrea cégvezető és Prohászka Ottó ügyvezető vette át az elismerést. A Győr melletti Rábapatonán található vállalat gyakorlatilag a semmiből indult, mára közepes méretű társasággá nőtt, és szilárd piaci pozíciókra talált itthon és külföldön egyaránt. A többek között arab és EU-s piacokra kerülő termékek sorában különböző instant termékek és italporok, vitaminok és táplálékkiegészítők találhatóak. A Tutti Kft. egyik legnagyobb erőssége az egyedi termékek készítésében megmutatkozó rugalmassága, folyamatos termékfejlesztése, melynek köszönhetően a legkülönbözőbb piaci réseket is képes kitölteni.

„Cégünk családi vállalkozásként indult, és annak ellenére, hogy időközben középvállalattá nőtt, a családbarát szemlélet továbbra is az egyik legfontosabb pillére etikai magatartásának” – nyilatkozta a díj átvételét követően Prohászka Andrea. A vállalat jelenlegi telephelyének kialakításánál elsődleges szempont volt, hogy az épületen kívül és belül is olyan kellemes környezetet nyújtsanak dolgozóiknak, ahol szívesen töltik napjaik egyharmadát. A családias légkör megőrzése a cég dinamikus növekedése során is nagyon fontos maradt, ennek érdekében évről évre különböző közösségformáló programokat – horgászhétvégéket, főzőversenyeket, biciklitúrákat és céges ünnepségeket – szervez a vállalat.

Kép:Tutti Kft.

A Tutti Kft. életében a női munkavállalók a kezdetektől fogva jelen vannak, és egyre nagyobb arányban, komolyabb pozíciókban veszik ki részüket az értékteremtésből. Ma már a közép- és felsővezetők közel fele is női munkavállaló, sőt a meglehetősen férfiasnak titulált műszakvezetői munkaköröket is hölgyek töltik be. „Cégünk rendszeresen alkalmaz női pályakezdőket, illetve még családalapítás előtt álló fiatal hölgyeket, sokan közülük diákalkalmazottként kezdtek a Tuttinál. A gyakori felvételből fakadóan évente előfordul kismama, valamint GYED-re, GYES-re távozó kolléga, akiket az általuk igényelt idő elteltével szívesen visszavárunk. Részükre rugalmas munkaidő-beosztást vagy részmunkaidőt ajánlunk, megkönnyítve a munkába való visszatérést, és segítve a munka és a család közti egészséges egyensúly megőrzését. A GYES-ről visszatérőket a cég külsős HR szakértője is segíti a visszailleszkedésben” – folytatja a cégvezető.

A középkorú női munkavállalók helyzetére is tekintettel van a vállalat, jelenleg a foglalkoztatottak 46 százaléka 45 év feletti nő. A feltűnően magas arány részben az alacsony fluktuációnak, részben az életkor szerinti diszkrimináció elkerülésének köszönhető. A Tutti Kft. a Legjobb Női Munkahely 2013 elismerést a cég női munkavállalóinak és az MNKSZ szakértőinek véleményei alapján nyerte el. A vállalat értékrendjét és üzleti magatartását hűen tükröző kérdőíveket a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség értékelte ki.

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor