Egyszerűbb lesz a flottakezelés is az áfa miatt

2019. január 10. csütörtök - 14:05 / piacesprofit.hu
  •    

Idén útnyilvántartás nélkül is visszaigényelhető a bérelt cégautó áfájának 50 százaléka.

Az egyszerűsödő adminisztrációnak köszönhetően várhatóan többen élnek majd ezzel a lehetőséggel, ami még kedvezőbbé teszi a komplex szolgáltatási csomagot jelentő tartós bérleti konstrukciót. LeasePlan_3_kerdes_uj_flottaauto_megrendelese_elott_illusztracio

Az Arval flottakezelőnél üdvözöljük a változást, tapasztalataink szerint ugyanis a magyar kis- és középméretű vállalkozások jó részének kapacitási okok miatt komoly gondot okoz az áfa-visszaigényléshez szükséges útnyilvántartás folyamatos adminisztrációja. A jogszabály-módosítással ez a probléma viszont megszűnik, így várhatóan még többen élnek majd az 50 százalékos visszatérítés nyújtotta előnyökkel” – mondja Kovách Kristóf, az Arval flottakezelő értékesítési igazgatója. 

Az áfa-visszatérítés lehetősége mellett a tartós bérlet fontos előnye, hogy a szerződéssel a cég egy komplex szolgáltatási

Mikor fizetünk áfát az utalványok esetében 2019-től?
Komoly változások léptek életbe az utalványok utáni adózásban, ami okozhat némi fejtörést. Az Írísz Office adótervezőinek segítségével az ezzel kapcsolatos kérdések egyikére adtunk választ.

csomagot vesz igénybe, amelybe a jármű finanszírozása mellett a flotta kezelése is beletartozik.

A konstrukció jellemzően magába foglalja az autók szervizeltetését, a biztosítási ügyintézést, az esetleges baleset és büntetés kezelését, valamint a cég mobilitásának biztosításához a csereautó-szolgáltatást is. Nem utolsósorban a tartós bérlet hosszú távon kiszámíthatóvá, átláthatóvá teszi a költségeket, és optimalizálja a cégautók által megkövetelt ráfordítást.