Tisztul az Apple

2019. április 13. szombat - 18:08 / piacesprofit.hu
  •    

Egyre több beszállítója alkalmaz „tiszta”, a környezetet nem károsító energiát termékei, köztük a csipek előállításához, jelentette be az Apple.

A világcég a szél -, a nap-, a biogáz- és a vízi energiát tekinti tisztának. Az Apple tavaly közölte, hogy a maga valamennyi energiaszükségletét megújuló forrásokból fedezi, a számítógépes rendszereket és egyebeket napelem-telepekről származó áram működteti. A cég vállalta, hogy 2020-ig négy, esetleg akár öt gW megújuló forrásból származó energiát táplál a hálózatokba.

Az Apple új székháza Kép: apple.com

Az Apple székháza Cupertinóban
Kép: apple.com

A termékeivel kapcsolatos környezetszennyezés a beszállítóktól ered, de már 44 céget tudtak megnyerni a tiszta energiának. Köztük van az iPhone-okat gyátó Foxconn és a tajvani üzem, amely a csipeket gyártja az Apple valamennyi mobil készülékéhez. Újabban a iPadeket összeszerelő kínai konszern is telepített napelemeket üzemeire. (Forrás: Reuters)

Hogyan kerülhetjük el, hogy egy leguán milliós kárt okozzon a cégünknek?
Ha van valami, amire a magyar vállalkozások többsége felkészületlen, akkor az egy nagyobb áramszünet. Holott az áramkimaradások nem ritkák, és sokszor teljesen valószínűtlen okokból keletkeznek még ott is, ahol az infrastruktúra egyébként megfelelő.