Tisztul az Apple

2019. április 13. szombat - 18:08 / piacesprofit.hu
  •    

Egyre több beszállítója alkalmaz „tiszta”, a környezetet nem károsító energiát termékei, köztük a csipek előállításához, jelentette be az Apple.

A világcég a szél -, a nap-, a biogáz- és a vízi energiát tekinti tisztának. Az Apple tavaly közölte, hogy a maga valamennyi energiaszükségletét megújuló forrásokból fedezi, a számítógépes rendszereket és egyebeket napelem-telepekről származó áram működteti. A cég vállalta, hogy 2020-ig négy, esetleg akár öt gW megújuló forrásból származó energiát táplál a hálózatokba.

Az Apple új székháza Kép: apple.com

Az Apple székháza Cupertinóban
Kép: apple.com

A termékeivel kapcsolatos környezetszennyezés a beszállítóktól ered, de már 44 céget tudtak megnyerni a tiszta energiának. Köztük van az iPhone-okat gyátó Foxconn és a tajvani üzem, amely a csipeket gyártja az Apple valamennyi mobil készülékéhez. Újabban a iPadeket összeszerelő kínai konszern is telepített napelemeket üzemeire. (Forrás: Reuters)

Hogyan kerülhetjük el, hogy egy leguán milliós kárt okozzon a cégünknek?
Ha van valami, amire a magyar vállalkozások többsége felkészületlen, akkor az egy nagyobb áramszünet. Holott az áramkimaradások nem ritkák, és sokszor teljesen valószínűtlen okokból keletkeznek még ott is, ahol az infrastruktúra egyébként megfelelő.

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor