Egyre népszerűbb a cégvezetői lét

2015. május 22. péntek - 17:08 / piacesprofit.hu
  •    

A magyarok egyre optimistábban viszonyulnak a vállalkozásokhoz, hazánkban nemcsak az önfoglalkoztatás megítélése javult, a vállalkozói potenciál is jelentősen nőtt, 10 magyarból 4 el tudja képzelni, hogy önálló vállalkozást indítson.

Kép: Pixabay

Egyre többen kezdenek fiatal felnőttként, tanulás mellett egy-egy kisebb projektbe, vállalkozásba. (Bár még mindig többen vannak, akik nem mernek belevágni.) Van, akinek ez csak egy kirándulás a vállalkozói létbe, másoknak viszont életformává válik. (Persze azért még megéri fiatalon vállalkozni, meg is mutatjuk, hogy miért!)

A javuló tendenciák ellenére a magyarok még mindig óvatosak, pedig az önfoglalkoztatásnak rengeteg előnye van. A legfontosabb ezek közül, hogy saját magunk főnökei lehetünk, míg második helyen a kiegészítő jövedelem, harmadikként pedig az önmegvalósítás végzett az Amway nemzetközi kutatásában.

A támogató családi háttérnél nincs fontosabb

Nem elég rátermettnek és céltudatosnak lenni, a támogató családi háttér kulcsfontosságú. A munka és a magánélet között pedig nagyon nehéz megteremteni azt a kényes egyensúlyt, hogy a vállalkozó nők úgy érezzék, mindkét fronton jól teljesítettek. Ehhez elengedhetetlen a megfelelő partner, aki támogatja, bátorítja és inspirálja a párját, hogy a lehető legjobbat hozza ki magából. Ezt emelte ki sikere egyik kulcsaként Kósa Erika, Magyarország leggazdagabb üzletasszonya is.

HAT DOLOG, AMIT SENKI NEM MOND EL A VÁLLALKOZÓI LÉTRŐL
Szívesen vállalkoznának a magyarok, leginkább a függetlenség vonzza őket. Viszont a többség nincs tisztában a vállalkozói lét hátrányaival. Mutatunk hat dolgot, amit mindenkinek meg kell fontolnia, mielőtt vállalkozásba fog.

10 tipp kezdő vállalkozóknak:

Nem elég a jó ötlet, fontos, hogy kellő kitartás, hit is legyen!

A jó alapok elengedhetetlenek: jó ügyvéd, könyvelő, és egy tapasztalt mentor. Nélkülük nem megy!

Figyeljük a különböző pályázatokat, találjuk meg a számunkra legmegfelelőbbet!

Legyen jövőképünk, tudjuk, hogy mik az álmaink és hogy ezeket hogyan akarjuk elérni!

Merjük megszólítani az embereket, hiszen mindenki potenciális ügyfél lehet. A jó kapcsolatrendszer elengedhetetlen!

Kezeljük tudatosan pénzügyeinket, tervezzünk meg minden lépést!

Legyen egy napirendünk, tanuljuk meg beosztani az időnket!

Szakítsunk időt a pihenésre is, ha kikapcsolunk, akkor születnek a legjobb ötletek!

Fontos, hogy folyamatosan képezzük magunkat.

Tudjunk nemet mondani, és vigyük végig az előre eltervezett stratégiát!

A hét leggyakoribb kifogás, miért nem indítunk céget
Van még teendő Magyarországon a vállalkozási kedv növelése és az önfoglalkoztatás iránti hajlandóság erősítése terén. A magyarok döntő többségének a csődtől és a gazdasági válság hatásaitól való félelem jelenti a fő visszatartó erőt, de sokszor csak kifogásokat keresünk.