Egy hónap van a határidőig, és van még a pénzből

2017. február 21. kedd - 10:10 / piacesprofit.hu
  •    

Alig több mint 1 hónapjuk van a cégeknek, hogy még igénybe vegyék a Növekedési Hitelprogram kínálta kedvező forrást beruházásaik finanszírozására, van még a keretből - hívja fel a figyelmet a K&H.

„A vállalkozások egy jelentős része az uniós támogatások megjelenésétől tette függővé az elmúlt években a beruházásokra vonatkozó döntéseit. Több népszerű EU-s pályázat kiírása éppen az elmúlt hónapokban jelent meg, ezért a Növekedési Hitelprogram kivezetésének 3 hónappal történő meghosszabbítása segítséget nyújtott a cégek számára. A Növekedési Hitelprogram záró szakasza azonban már nem befolyásolta döntően a beruházások mértékét, mivel a vállalkozások a tervezett beruházásaik többségét az elmúlt két évben megvalósították. A program végének közeledtével nem tapasztalható kiugró növekedés a hiteligényben, de természetesen a kedvező konstrukció még mindig vonzó a hosszú távú finanszírozást kereső cégek számára” – tájékoztatott Hodina Péter, a K&H Vállalati értékesítési igazgatóság vezetője.

2016 utolsó negyedévében a teljes évi kihelyezett hitelállomány megduplázódott, 232 milliárd forintról 473 milliárd forintra nőtt, ami szépen mutatja, hogy sokan az utolsó pillanat előtti időpontban szerződtek le. 2017 eleje pedig az utolsó pillanatot jelenti azoknak a vállalkozásoknak a számára, amelyek szeretnék a hitelt felvenni. Már bőven az utolsó percekben van a Bankmonitor elemzői szerint, aki még nhp hitelt szeretne.

magasba emelt kéz egy bankót fog

Kép:PP archív

„A K&H-nál elérhető közel 60 milliárd forintos keretösszeg mintegy 75-85%-a van kihasználva, pillértől függően, tehát mindkét pillér alatt van még lehetőség új cégek megfinanszírozására”  – mondta el Hodina Péter.

2013 júniusa óta, 38 086 vállalkozás jutott kedvező finanszírozáshoz 2652 milliárd forint összegben, a forinthitelek nagy része elsősorban mikrovállalkozásokhoz, a deviza alapú kölcsönök többsége középvállalkozásokhoz került az MNB közlése szerint.

 

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek