Egészségügyi startupok mutatkoztak be Berlinben

2018. október 19. péntek - 10:00 / piacesprofit.hu
  •  
  • Előfizetés

A Startup Campus Berlin és Magyarország Berlini Nagykövetségének szervezésében 5 digitális egészségügyi újításokkal foglalkozó magyar informatikai startup cég mutatkozott be a Berlin Health Week keretében.

A több mint egy hétig tartó programsorozaton bemutatkozott az a nemzetközi hálózat, mely a világszerte praktizáló orvosok segítségével, nonprofit módon támogatja a digitális egészségügyi innovációk alkalmazásának elterjedését.DSC_5673

Ezt követően magyar technológiai vállalkozások mutatkozott be, melyek eddig összesen 2,4M kockázati tőkét tudtak bevonzani. Esetükben a cél az, hogy az első körös magyar befektetővel közösen, egy német kockázati tőkebefektető bevonásával  képesek legyenek a régiós piaci növekedésre.

Az eseményre kizárólag, a Startup Campus Berlin partnerkörébe tartozó, nemzetközi akcelerátorok, németországi állami és privát kockázati tőkebefektetők, valamit a egészségügyi ellátásban dolgozó vezető beosztású orvosok kaptak meghívást, melynek eredményeként, a prezentációkat követően egy 30 fős szakmai közönség tette fel kérdéseit.

Kelendő a magyar agy a német iparvidékeken
A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) 8. Be Smart versenyének nyertes startupjai a Ruhr Summiton, a Ruhr-vidék legjelentősebb, kiállítással és B2B találkozókkal összekötött startup konferenciáján mutatkoztak be Bochumban.

A közönség soraiban foglalt helyet a többi között két legnagyobb szilícium-völgyi akcelerátor a Plug&Play és a TechStars képviselője. A High-Tech Gründerfonds Németország egyik legnagyobb állami/privát kockázati tőkealapját (886 millió €) kezelő befektetési társaság befektetési igazgatója. A német startup szövetség a Bundesverband Deutsche Startups e.V. képviselői. 

Az eseményt követő – a német kockázati tőkealapok és az iparági szereplők közötti – találkozók célja, hogy még az idei év folyamán, megkezdődjenek a konkrét együttműködésre vonatkozó egyeztetések.

A Startup Campus Berlin üzletfejlesztési programjának következő állomása a MEDICA World Forum for Medicine elnevezésű világkiállítás lesz, ahol a csaptok az Imput Program által szponzorált, kiállítási standon fogadhatják az érdeklődőket.