Egészen Izlandig kell menni, hogy a nők annyit keressenek, mint a férfiak

2019. február 07. csütörtök - 11:05 / piacesprofit.hu
  •    

A Ryanairnél dolgozó férfiak 67 százalékkal keresnek többet, mint a nők – ez páratlan a légitársaságoknál, tűnik ki a kötelező adatszolgáltatásból.

A nők bérezésének megfigyelésére Nagy-Britanniában köteleztek minden, legalább 250 munkavállalót foglalkoztató céget, hogy adja meg ezeket az adatokat. A sokat bírált ír fapados légitársaság ezen a területen is szégyenben maradt, bár egyenlőségről vetélytársaiknál sem lehet beszélni: az EasyJetnél 52, s British Airwaysnél átlagosan 35 százalékkal keresnek többet a férfiak, mint a nők.

Kép: Bartos Gyula/PPArchív

Kép: Bartos Gyula/PPArchív

A nagy különbség abból adódik, hogy a jól fizetett pilóta-állásokat túlnyomórészt férfiak töltik be. A Ryanair mintegy 550 pilótája között csak 8 nő van. A légitársaság Facebook oldalán most arról írt, hogy az elmúlt években nőtt női repülőgépvezetőik száma és ezt az örvendetes irányzatot folytatni kívánják.

Mindig férfiak kerülnek a női csúcsvezetők helyére
Hatvankét évesen visszavonult Indra Nooyi, a PepsiCo vezérigazgatója. Ő idén már az ötödik lelépő női vezető amerikai nagyvállalatok élén – valamennyiük helyébe férfi került.

A férfi és a női bérek nyilvános összehasonlítását 2019 óta Németországban is törvény írja elő, míg Franciaországban a következő 3 évben ki kell egyenlíteni a különbségeket, különben pénzbüntetésekkel sújtják a vállalatokat. A legtovább Izlandon jutottak: ott ettől az évtől törvény írja elő, hogy férfinek és nőnek egyenlő munkáért egyenlő bért kell kapnia.

(Forrás: Der Spiegel)