Családtag a vállalkozásban? Így működhet!

2014. november 04. kedd - 18:30 / piacesprofit.hu
  •    

Sok ügyfelemnél látom, hogy nagy problémát okozott az, mikor családtagot vagy barátot vett be alkalmazottnak a vállalkozásába. Ennek aztán tönkrement házasság, megromlott gyerek-szülő viszony, megszakadt barátság és rossz szájíz az eredménye.

Egy ügyfelem is éppen ezzel a problémával küzd jelenleg. Az egyik vállalkozását a felesége vezeti, szerinte nem jól. És most szentségel, mert „hát az asszonyt azért mégsem rúghatom ki a cégből”. Ha volt ilyen kudarca, akkor valószínűleg Ön is megfogadta, hogy családtagot többet sosem vesz be a cégébe.

Van, akinél ez eleve irányelv is. Ugyanakkor egy csomó olyan vállalkozást is látok, ahol teljesen simán megy az, hogy a férj és a feleség együtt viszik a céget, és más családtagokkal vagy barátokkal is jól működik a mutatvány.

4 szoba, krokodil – ilyesmik kellenek a sikerhez
A családi vállalkozásokhoz teljesen más vezetői erények szükségeltetnek, mint amilyenekkel egy “független” vállalkozásnál kell elsajátítani. Kell legalább 4 szoba, nem árt a krokodil természet, de van még más is. Itt megtalálja.

Az én életem párja is hosszú évekig együtt dolgozott velem a cégben. És mindhárom lányom, meg a vejem is dolgozott a cégemben. Most akkor mi a helyes út?

Ne csak otthon tudja a szerepét!

Azt gondolom, hogy az előre lefektetett szabályok jelentik a megoldást. Induljunk el messziről, és nézzük meg, hogy milyen posztjai, milyen szerepei, milyen beosztásai vannak egy férfinak egy családban:

  •  Apaszerep
  •  Férjszerep
  •  Karbantartó szerep
  •  Szerető szerep (szerelmeskedni is kell néha az asszonnyal)

Mondjuk, ez a négy posztja van emberünknek a családban. Nem keverheti össze ezeket a posztokat. Mindig tudnia kell, hogy kivel, mikor, melyik posztból kommunikál.

Ha megpróbálna az asszonnyal az apa posztjából kommunikálni, és gyerekként kezelné, annak vészes következményei lennének. Ezt a családban valahogy ösztönösen mindenki jól betartja. Sajnos, ez a munkára már nem igaz!

Kép:FreeDigitalPhotos.net/digitalart

Sok vállalkozásban házaspár a tulajdonos. Nem egy esetben láttam olyat, hogy, mondjuk, a cégvezető kiad egy utasítást a gazdasági vezetőnek: „Drágám! Kérek egy gyors kimutatást erről meg erről!” Tehát egy cégvezető utasított egy beosztottat. Erre visszaszól a feleség a férjnek, hogy: „Te sem vitted le tegnap este a szemetet! Egy nagy lótúróst adok neked kimutatást!”Keverednek a szerepek…

A megoldás minden esetben az lesz, hogy előre tisztázni kell a vállalkozásba felvett családtaggal, hogy ő itt most alkalmazott. Ugyanolyan beosztott, mint az összes többi kolléga. Ami talán a legfontosabb, ugyanazok a szabályok vonatkoznak rá, mint a többi munkatársra. Nincs kivételezés!

A megoldás:

  • Soha ne vegyen fel sajnálatból vagy segítségből egy családtagot vagy barátot a cégébe!
  • Soha ne tegyen kivételt a cégben egy baráttal vagy családtaggal!
  • Soha ne tűrjön el olyat egy baráttól vagy családtagtól a cégben, amit egy másik embertől sem tűrne el! Gondoljon bele, milyen demoralizáló a kivételezés a csapatra nézve.

Ha a cégben nem keverednek a szerepek, családtaggal is sikeresen együtt lehet dolgozni.

Piroska Gyula
A cégtulajdonosok barátja,
hogy ne érezze magát
egyedül a cégtulajdonos
www.piroskagyulatrening.hu

Feliratkozom a(z) Cégvezetés & irányítás téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek