Családbarát vállalkozásokat díjaznak a 11. kerületben

2017. június 14. szerda - 06:00 / piacesprofit.hu
  •    

Ismét meghirdeti „Családbarát Vállalkozás” elismerő címére a pályázatot Újbuda Önkormányzata. A pályázat olyan 11. kerületi kis-, közepes és nagyvállalkozásoknak szól, akik felismerték, hogy a családok igényeihez igazított munkavégzés választ adhat a munkaerőpiaci kihívásokra. Az elismerő cím pénzdíjjal is párosul.

Negyedik alkalommal ösztönzi Újbuda Önkormányzata a helyi munkáltatókat, hogy fejlesszék családbarát szervezeti modell kialakításával és megtartásával kapcsolatos gyakorlatukat. Az önkormányzat évente egy alkalommal három elismerő címet adományoz kis-, közép- és nagyvállalkozás kategóriában, amelyeket az önkormányzat az aktuális költségvetésének terhére összesen 1 millió Ft-tal egészít ki (kisvállalkozó 500 ezer Ft, a középvállalkozó 300 ezer Ft, a nagy vállalkozó, pedig 200 ezer Ft összegű díjban részesül).

csalad_pixabay

Kép:Pixabay

„A rugalmas foglalkoztatási formák bevezetése, a munka-magánélet egyensúly megteremtése és a családok igényeihez való igazodás mind-mind válaszokat adhatnak a következő évek munkaerő-piaci kihívásaira, hiszen a motivált, elkötelezett munkaerő a legjobb befektetés egy szervezet számára. Az önkormányzat célja a díj adományozásával, hogy ösztönözze a vállalati szféra résztvevőit abban, hogy a családbarát szemléletű vállalati működést meghonosítsák és terjesszék” – mondta el Molnár László, Újbuda Önkormányzatának alpolgármestere.

A 2014-ben alapított elismerő cím népszerű Újbudán. Az elmúlt években számos kis-, közép és nagyvállalkozás pályázott. Korábbi díjazottak: IBM Magyarországi Kft, Régió Játékkereskedelmi Kft, Salus Orthopédtechnika Kft, Evopro System Engeneering Kft, Bakosfa Kft, Szülők Háza Kft, Játékforrás Élménybolt, Fonó Budai Zeneház nKft, Kmet Cipő.

A pályázatokat 2017. szeptember 20-áig lehet benyújtani, az elismerés átadására november 11-én, a Kerület Napja alkalmából kerül sor.

A cég érdeke a magánéletbarát munkahely