Világsikert ért el az egyszemélyesnek indult magyar vállalkozás

2014. december 09. kedd - 10:01 / piacesprofit.hu
  •    

Működésének négy éve alatt ezúttal a legfontosabb csokoládés szakmai elismerését sikerült megszereznie a chocoMe-nek. A magyar csokoládémanufaktúra 2014 tavaszán a nemzetközi, független és a világ egyik legrangosabb csokoládéversenyén, az International Chocolate Awards-on mérettetett meg, és az európai elődöntőben ezüst érmet nyert a mogyorós Raffinée-val.

észáros Gábor: bátorság, elhivatottság és napi 16 óra munka! – Kép: PP/BartosGyula

Az elődöntőben díjazott termékek indulhattak az International Chocolate Awards világbajnokságán is (World Final), ahol a chocoMe mogyorós Raffinée termékét szintén ezüst éremmel díjazták a tejcsokoládés drazsé jellegű termékek kategóriájában.  A chocoMe az első és eddig egyetlen hazai csokoládékészítő, aki ezen a nemzetközi szakmai versenyen az európai elődöntőben és a világbajnokság döntőben is érmet tudott szerezni.

A verseny jelentőségében a Michelin csillaghoz hasonlítható, míg jellegében a Bocuse d’ Or versenyhez. A magyar manufaktúrának ez a hetedik nemzetközi csokoládés szakmai elismerése, összesen 24 díj tulajdonosa lett a négy év leforgása alatt. (A céget tüntették ki tavaly elsőként a Sikeres kkv címmel.)

A Fahéjas csokoládéval bevont Piemonte-i mogyorós Raffinée: 
”A világ legfinomabbjának tartott piemontei mogyorószemeket fahéjjal finoman átszőtt, 40% kakaótartalmú tejcsokoládé-köntösbe burkoltuk, hogy bársonyosan krémes, jellegzetes ízük az édes réteg alatt is megmaradjon.” – így jellemezte a terméket az induláskor Mészáros Gábor chocolatier, a chocoMe alapítója, tulajdonosa.

Az International Chocolate Awards egy független verseny, ahol a legkiválóbb csokoládékészítők és legjobb minőségű csokoládéval készült termékek részesülnek elismerésben. A világ egyetlen, teljességében független minőségi csokoládé versenyeként az a céljuk, hogy a világ legjobb csokoládéit és csokoládé mestereit támogassák, valamint a kis cégeket, műhelyeket, kézműveseket akik a legkiválóbb csokoládékkal dolgoznak. Azzal, hogy ezeknek a piacoknak segítenek a növekedésben, a legjobb minőségű kakaókat termelő farmereket is kívánják támogatni.

A díjat 2012-ben alapította sok éves csokoládés és hasonló rendezvény szervezési tapasztalatára támaszkodva egy nemzetközi partneri csoport az Egyesült Királyságból, Olaszországból és az Egyesült Államokból. A szabályokat és a bírálatot egy bizottság felügyeli ami a fő bírákból, a partner országok képviselőiből és független szakértőkből áll. Ez a bizottság állítja fel a bírálati szempontokat a versenyzőkkel folytatott folyamatos konzultáció során.

A versenyt évről-évre egyre több helyen rendezik meg, például Olaszországban, Angliában, az USA-ban, Kanadában, a Német-Osztrák-Svájci régióban, és Skandináviában, hogy csak párat említsünk. A regionális győztesek a világbajnokságra jutnak tovább, ahol az év legjobb versenyzőit díjazzák.

Válságból sikertörténet a csokibizniszben
Hat éven keresztül a Heineken Magyarország trade marketingmenedzsere, majd a 2009-es leépítési hullám őt is elérte. Majdnem egy év eredménytelen álláskeresés után Mészáros Gábor döntött: saját vállalkozást alapít. Mindent feltett a csokoládéüzletre, a ChocoMe pedig mára igazi sikersztori.

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor