Vezércsere az Eximnél

2014. december 15. hétfő - 09:12 / piacesprofit.hu
  •    

Január elejétől Urbán Zoltán, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. jelenlegi vezérigazgatója veszi át az Exim Bank irányítását. Az új vezérigazgató karrierjét vezető külgazdasági, nemzetközi pénz- és tőkepiaci, valamint tanácsadói pozíciókban kezdte.

Vezércsere – Kép: SXC

Az Exim Bank a külgazdasági stratégia egyik legfontosabb intézménye, amely hitelezési tevékenységével jelentősen hozzájárul a magyar vállalatok, köztük a kis- és közepes vállalkozások exportteljesítménynek növeléséhez és külpiaci sikeréhez. Az intézet exportösztönző hitelprogramja nemrégiben bővült ki egymilliárd euróra és több új elemmel is gazdagodott. A magyar cégek érdekében finanszírozási termékeik már nem csak exportőröknek, hanem beszállítóknak is elérhetők. Itt talál részleteket.

Az új vezérigazgató, aki egyben az Európai Beruházási Bank igazgatóságának tagja, karrierjét vezető külgazdasági, nemzetközi pénz- és tőkepiaci, valamint tanácsadói pozíciókban kezdte. Urbán Zoltán 1997-2001 között a Hypo Vereinsbank Hungária ügyvezető igazgatója, 2001-2002 között a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) vezérigazgató-helyettese, majd 2003-2004 között a Dresner Bank Hungaria ügyvezető igazgatója volt.

2004-től 2010-ig a Landesbank Baden-Württenberg (LBBW) hazai képviseletének vezetőjeként dolgozott, ahol a pénzintézet hazai terjeszkedését készítette elő. Az angolul, németül, svédül és oroszul beszélő vezérigazgató 2010-től ismét az MFB Zrt. vezérigazgató-helyetteseként dolgozott, majd idén januárban kinevezték a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. vezérigazgatójává.

Faktoringra is ad hitelt az EXIM
Az EXIM Exportélénkítési Hitelprogramja (EHP) keretében új exportcélú faktoring refinanszírozással bővíti tovább konstrukcióit. A kereskedelmi bankokon keresztül elérhető konstrukció euró alapú forrást biztosít az exportáló cégeknek.