Végleg bezár 13 Tesco a kormány intézkedései miatt

2015. január 12. hétfő - 10:34 / piacesprofit.hu
  •    

Több mint 500 magyar munkavállalóval közlik hétfőn a Tesco áruházlánc illetékesei, hogy február 4-től megszűnik a munkahelyük, de lesz, akinek új állást kínálnak. 13 üzletet be is zár az áruházlánc a kormány új intézkedései miatt.

Kép: Pixabay

A társaság közleménye idézi Nigel Jones-t, a Tesco magyarországi vezérigazgatóját, aki elmondta: ha nem sikerül az érintett munkatársaknak a környékbeli Tesco áruházakban elhelyezkedni, akkor a vállalat az egykori dolgozókat, munkaviszonyuk megszüntetésére való tekintettel, a törvény által előírtnál magasabb összegű juttatással támogatja. összesen 564 munkavállalójától válik meg a Tesco.

A dohányiparban is munkahelyek százai vesznek el!

A boltbezárások oka az Orbán-kormány múlt év végén hozott intézkedéssorozata, amellyel ellehetetlenítik a kiskereskedelmi egységeket. Mint azt korábban megírtuk, idén munkahelyek ezreibe kerülhet a vasárnapi zárva tartás vagy a szektorra kivetett újabb különadó. Az egyik új törvény kimondja, hogy a két egymást követő évben veszteségesen működő üzleteknek el kell hagyniuk Magyarországot. A most bezáró üzleteket ezért szünteti meg a vállalat.

Habár főként vidéken üzemelnek ezek a veszteséges áruházak, a fővárosban is megszüntetnek egy egységet: a VIII. kerületi Mátyás téren lévő Expresst.

További bezáró üzletek:

Győr (Ifjúság krt. 80.)

Győr (Liget u. 85.)

Győr (Szent István út 25.)

Több ezer munkahelybe kerülhet a fű alatt módosított törvény
A korábbi kormányzati ígéretekkel szemben mégis minden ital-nagykereskedőnek le kell tennie a 150 millió forintos jövedéki biztosítékot, a kormány ugyanis csendben eltemette a saját frakciója által benyújtott módosítót.

Abony (Szolnoki út 118.)

Nagykáta (Jászberényi út 1/D.)

Nyergesújfalu (Ipari Park 019./8 hrsz.)

Törökszentmiklós (Szőlőhátulja dűlő 3.)

Hajdúböszörmény (Külső-Újvárosi u. 6.)

Tatabánya (Köztársaság u. 1/f.)

Tolna (Szedresi u. 37.)

Püspökladány (Bocskai út 72.)

Sopron (Teleki P. u. 21.)