Új szolgáltató központ nyílik Budapesten

2013. január 23. szerda - 15:10 / piacesprofit.hu
  •    

A Systemax EMEA (európai, közel-keleti és afrikai piacokért felelős) Páneurópai Technológiai Termékcsoportja új szolgáltató központot nyit Budapesten- jelentették be ma a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) és a cég képviselői. Az új létesítmény, amely Budapest központjában, a Corvin sétányon található, a társaság páneurópai terjeszkedését hivatott támogatni, és megnyitására a tervek szerint 2013 tavaszán kerül majd sor. Az alkalmazotti létszám év végéig várhatóan eléri a kétszázat.

Az új szolgáltató központ feladata a társaság páneurópai terjeszkedési stratégiájának támogatása, adminisztratív és back office feladatok ellátása, és a működési hatékonyság javítása. A létesítmény emellett a Systemax kelet-közép-európai értékesítési és marketing tevékenységének központjaként is szolgál. A létesítmény vezetését Sandy Price, a Systemax EMEA régióért felelős alelnöke látja majd el, aki ebből a célból Budapestre költözik. A projekt a Systemax és a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) partnerségi együttműködésének eredménye.

Az új létesítmény megnyitására a tervek szerint 2013 tavaszán kerül majd sor – Kép: HITA

Perminder Dale, a Systemax Európai Technológiai Csoportjának vezérigazgatója a következőket nyilatkozta: „Örömmel jelenthetem be, hogy hosszas és alapos mérlegelést követően, amelyek során számos lehetséges kelet-európai helyszínt vizsgáltunk meg, úgy döntöttünk, hogy új szolgáltató központunkat Budapesten, a Corvin-sétányon alakítjuk ki. A helyszín ideális bővülő páneurópai tevékenységünk támogatására, tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető, és a magyar piacon nagyon jól képzett munkaerő áll rendelkezésünkre. A HITA egy igazán nagyszerű és együttműködő partner, már alig várjuk a létesítmény megnyitását, és bízunk benne, hogy sokéves eredményes és sikeres működés elé nézünk a magyar piacon.”

Faragó Péter, a HITA elnökhelyettese hozzátette: „A Systemax Európa egyik legnagyobb számítástechnikai termékforgalmazó társasága, és nagy örömünkre szolgál, hogy hazánkat választották. Világszínvonalú létesítményük is bizonyítja a Budapest kiemelkedő értékét és üzleti vonzerejét, és megmutatja, hogy jelentős beruházások és fejlesztések zajlanak a fővárosban.”

A Systemax EMEA Technológiai Csoportjának árbevétele 2011-ben meghaladta az 1.1 milliárd dollárt, többcsatornás értékesítési platformján keresztül a társaság ügyfelek széles skáláját szolgálja ki – lakossági ügyfeleket, cégeket, állami szervezeteket és mikrovállalkozásokat egyaránt. A termékek és szolgáltatások forgalmazása többek közt webáruházak (online sales platformok) és a célpiacokon működő, az adott piacnak megfelelő nyelven elérhető telefonközpontokon (call center) keresztül, MISCO és WStore márkanév alatt történik. A társaság több százezer számítástechnikai márkaterméket is forgalmaz a legnagyobb gyártóktól. Az EMEA csoport jelenleg az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Olaszországban, Hollandiában, Németországban, Spanyolországban és Svédországban található ügyfeleket szolgálja ki helyi irodáiból és írországi, belgiumi, ausztriai és svájci távszolgáltatási központjaiból.

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor