Szlovák üzleteket vett célba a Laurel

2012. július 24. kedd - 15:26 / piacprofit.hu
  •    

Szlovákiában terjeszkedik a székesfehérvári Laurel Kft. A bolti informatikában érdekelt társaság a korábbi évek dinamikus növekedésének fenntartásával indokolta a lépést.

Az új szlovákiai leányvállalat elsősorban a kiskereskedelmi szektort kiszolgáló megoldásokkal jelentkezik a piacon, de később ha igény lesz rá, az anyavállalat a cégcsoport egyéb termékeivel is a külföldi partnerek rendelkezésére áll – közölte Bessenyei István. A cég többségi magyar tulajdonosa által elmondottak szerint az első évben a partneri kör bővítését, a hazai cégcsoport termék és szolgáltatás portfóliójának bemutatását, a helyi lehetőségek további feltérképezését tervezik.

Az előzetes felmérések szerint van néhány terület a bolti informatika szűkebb szegmensén belül, amelyen Szlovákiában lemaradásokat tapasztaltak, így induláskor ezekre koncentrálnak majd. Így elsőként a Laurel nemzetközileg is elismert fiskalizációs kompetenciáit szeretnénk értékesíteni, azt a rendszert tehát, amely segítségével egyebek mellett a helyi adó, bizonylatolási, számlaadási és egyéb előírásoknak megfelelő kasszarendszer alakítható ki. Nem feledkeznek meg ugyanakkor az üzemanyagtöltő hálózatok support tevékenységéről és az egyes kiskereskedelmi szereplők kiszolgálásról sem. A vegyesvállalati konstrukció az indoklás szerint nemcsak a költségeinket optimalizálja, de segít az új piaci szereplő helyi befogadásában is.