Szentendrén csaptak össze a menedzserek

2015. május 21. csütörtök - 10:23 / piacesprofit.hu
  •    

Idén a 10 regionális állomásból és a budapesti döntőből álló XI. Manager Open , a 2015.évi Országos Menedzser Teniszbajnokság második versenyének a Bajnokság történetében első alkalommal Szentendre adott otthont. Helyszíne a Duna korzó melletti Postáslidó Sportcentrum kiválóan előkészített pályái voltak. Nemcsak a helyi egyesületben teniszező menedzserek és cégvezetők indultak el hanem érkeztek vállalkozó és cégvezető teniszezők a fővárosból , Kecskemétről és Szegedről is.

Az ünnepélyes megnyitó során Hámori Tamás versenyigazgató üdvözölte a résztvevő versenyzőket , egyúttal  kellemes kikapcsolódást  és fair játékot kívánt az indulóknak. Felhívta a figyelmet az új pontozási rendszerre. Ezt követően Biharvári Péter klubtulajdonos ismertette a sorsolás eredményét és a játékrendet.

A  versenyen , többek között , elindult a Mybusiness Kft , a HungoCreative Kft , a Progress Csoport , a Correct Pénzügyi és Könyvszakértő Kft ügyvezetője és a KESH cég tulajdonosa. A csoport küzdelmekben általában a papírformának megfelelő eredmények születtek. A budapesti döntőn történő részvételt is biztosító legjobb négy között a fővárosból érkezett Horváth – Úr páros sima győzelmet aratott a helyi Biharvári – Kovács kettős ellen.

A másik ágon annál nagyobb küzdelmet hozott a tavalyi évben több versenyen is helyezést szerzett kecskeméti Csávás-Tóth és a szegediek legjobb kettőse a Török – Lajos összecsapása , amely kisebb meglepetésre az utóbbiak győzelmét hozta , akik így most visszavágtak az elmúlt évi kétszeri vereségért. A kecskeméti pár így is eggyel előlépett , hiszen a győri idénynyitón elért 5-8 helyezéssel szemben most sikerült a 3. helyezést megszerezni. A döntőben a fáradt szegediek már nem fejtettek ki nagyobb ellenállást. Az eredmények :

  1. Horváth Sándor – Úr Viktor / Budapest /
  2. Török Gábor – Lajos Attila / Szeged /
  3. Csávás István – Tóth Péter / Kecskemét / és Biharvári Péter – Kovács András / Szentendre /

Az új szabályok szerint a győztes 8 , a második helyezett 5 , a két harmadik helyezett páros 3-3 , a legjobb 8 közé jutottak pedig 1-1 pontot szereztek. Az összesített pontverseny élcsoportja a győri idénynyitót is figyelembe véve a következőképp alakult : vezet a Birtha Gábor– Somogyi Zsolt / Győr / és a Horváth Sándor – Úr Viktor / Budapest / 8-8 ponttal , utánuk következik a Csiszár Péter – Rózsa Péter /Győr/ és a Török Gábor – Lajos Attila / Szeged / egyaránt 5-5 ponttal , majd a Csávás István – Tóth Péter / Kecskemét / 4 ponttal.

A nap folyamán , amelyet egy kétfogásos ebéd szakított csak félbe a rendező klub jóvoltából , Csáky Krisztina és segítőtársa a biológiai életkor meghatározása céljából különböző méréseket végzett az éppen pihenő versenyzőkön egyúttal személyre szóló tanácsokkal látta el őket a táplálkozás és az életmód javítása tekintetében.

Az ünnepélyes díjkiosztón a versenyigazgató köszönetet mondott a viadal támogatóinak így a Globomax Rt-nek , a Kalocsai Porcelánfestő Kft-nek , a Béres Rt-nek , a KPMG-nek , az Autó-Licit Kft-nek valamint a David&Dessewffy és Társai Ügyvédi irodának továbbá az értékes ajándékokat felajánló budapesti Corinthia szállodának , és a Piac&Profit kiadónak .A győri versenyhez hasonlóan  itt is nagy sikert arattak Boros Betty mandala művész egyedi kerámia díjai. A helyezettek továbbá kézhez kapták a Figyelő gazdasági hetilap , a Piac&Profit valamint a Manager Magazin és az Üzleti Világ legfrissebb példányait.

A szentendrei indulók közül többen is jelezték , hogy ott lesznek a Bajnokság következő fordulóján a május 30-i szegedi viadalon.