Már hivatalos, ezek a legjobb irodák

2014. február 07. péntek - 17:06 / piacesprofit.hu
  •    

Már látják a fényt az alagút végén az irodapiaci szereplők, legalábbis bizakodva tekintettek a jövőbe az Év Irodája verseny díjátadó gáláján. A verseny által számos világszínvonalú irodát, irodaházat és elismert ingatlanpiaci szakembert ismerhetett meg nem csak a szakma, hanem a nagyközönség is, amely jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy a nyugati társadalmakban megjelenő modern munkakultúrák itthon is széles körben elterjedhessenek.

Az Év Irodája 2013: Avis Budget Group

2014. február 6-án az iroda.hu csoport negyedik alkalommal rendezte meg „Az Év Irodája” verseny díjátadó gáláját. A zsűri 7 kategóriában összesen 10 díjat osztott ki.

A versenyre egyre többen neveznek, a legutóbbi, 2013. januári díjátadó rendezvényen immár 140 prominens szakember vett részt, hogy együtt ünnepeljék a győzteseket. A győztesek és helyezettek pedig komoly szakmai referenciaként értékelik a versenyen elért eredményeiket, amelyeket az üzleti életben is egyre jelentősebb értékként kezelnek. A verseny által számos világszínvonalú irodát, irodaházat és elismert ingatlanpiaci szakembert ismerhetett meg nem csak a szakma, hanem a nagyközönség is, amely jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy a nyugati társadalmakban megjelenő modern munkakultúrák itthon is széles körben elterjedhessenek.

Jó irodát akar bérelni? Itt olvashat jó tanácsokat a választáshoz!

“Az Év Irodája” versennyel az iroda.hu csoport egyrészt a hazai ingatlanpiac fejlődéséhez, a munkahelyi kultúra igényes bemutatásához; másrészt a nagyvilágban zajló kereskedelmi ingatlanfejlesztési, irodakialakítási, belsőépítészeti trendek bemutatásához, népszerűsítéséhez; harmadrészt pedig a fenntartható és környezettudatos fejlődés meghonosításához, a „zöld gondolat” elterjedéséhez szeretne hozzájárulni. „Az iroda.hu csoport meggyőződése, hogy a nyilvánosság ereje és a nemzetközi mércével is kiemelkedő projektek bemutatása hozzájárul a magyar ingatlanpiac fejlődéséhez, az innovatív munkakultúrák elterjesztéséhez, valamint a hazai vállalati szféra európai versenyképességének növeléséhez” – mondta Kalmár Zoltán, az iroda.hu csoport ügyvezető igazgatója.

A szakmai zsűri idén a 7 kategóriában összesen 10 díjat osztott ki, vagyis a címadó „Az Év Irodája” kategórián belül a tavalyi versenyhez hasonlóan „Az Év Irodája Design Díj” és „Az Év Irodája Különdíj”, illetve rendhagyó módon „Az Év Irodaháza Közönségdíj” mellett „Az Év Irodaháza Különdíj” is kiosztásra került. Az értékelés a hagyományoknak megfelelően két részből állt: minden kategóriában a közönségszavazást követően a szakmai zsűri előre meghatározott és objektív szempontrendszer alapján értékelte a pályázatokat.

Milyen lesz a jövő irodája?
A munkavállalók több közösségi területet és szellősebb elrendezést szeretnének a Colliers International tanulmánya szerint. Ez az egy főre jutó megnövekedett irodaterület-igénnyel párosul, ami ellensúlyozza és kiegyenlíti a csökkenő népességnek és a rugalmas / irodán kívüli munkavégzésnek hatásait. “Nem gondoljuk, hogy a megváltozott bérlői igények és az irodákban dolgozók létszámának csökkenése összhatásában érzékelhető változás jelentene az irodaterület méretével kapcsolatos elvárásokban a következő 15-20 évre vetítve.” – mondta Damian Harrington, a Colliers International kelet-európai piackutatási igazgatója. “Ami viszont már a jelenben is érzékelhető, és a jövőben is számítunk rá, az a bérelt irodaterület kialakításával kapcsolatos változások.” – tette hozzá Mazsaroff Kata. “A megfelelő munkahely irodakialakítási stratégiája a jövőben egyre nagyobb hangsúlyt kap majd. Amikor egy modern cég új irodaterületet választ, az Y Generáció igényeit is figyelembe kell vennie.”

„Stílszerűen fogalmazva megjelent a fény az alagút végén, a válság ellenére is látjuk már a hazai építőipar és ingatlanpiac jövőjét. A bizakodás és az elért eredmények tisztelete újabb értékek teremtésére sarkallják a hazai szakembereket, és reményeink szerint az elkövetkezendő években számos megvalósult projektet tudunk bemutatni. Ami pedig a pályázó irodákat, közösségi munkahelyeket, innovatív megoldásokat és épületeket illeti, örömmel tapasztaljuk, hogy a hazai szakma évről-évre világszínvonalú termékeket hoz létre, amelyekre méltán lehetünk büszkék.” – mondta Kalmár Zoltán, az iroda.hu csoport ügyvezető igazgatója.

 A győztesek:

Az Év Irodája 2013: Avis Budget Group

Az Év Irodája 2013 Design Díj: Distinction @ Salétrom by LOFFICE

Az Év Irodája 2013 Különdíj: Tolnagro Kft.

Az Év Coworking Irodája 2013: KAPTÁR

Iroda.hu Innovációs Díj 2013: Cloud Office (Rendszerinformatika Zrt. és Eston International)

Az Év Zöld Ingatlanprojektje 2013: Green House Irodaház (fejlesztő: Skanska)

Az Év Irodaháza 2013 Közönségdíj: Blue Cube Irodaház (tulajdonos: S IMMO Hungary Kft.)

Az Év Irodaháza 2013 Különdíj: Green House Irodaház (fejlesztő: Skanska)

Az Év Üzemeltető Cége 2013: Dome Facility Services Group Kft.

Az Év Irodapiaci Szereplője 2013: Tim O’Sullivan, CBRE