Nyolcszáz állással megint kevesebb

2015. január 22. csütörtök - 09:43 / piacesprofit.hu
  •    

A Baumax 2015 második negyedévében kivonul Magyarországról. A 14 magyarországi áruházat áprilisig sorban bezárják, a munkavállalók megfelelő támogatást kapnak, amelynek kidolgozása folyamatban van. A telephelyek ingatlanjait a XXXLutz Bútorlánc veszi át és hasznosítja a továbbiakban.

„Mindig is azt vallottuk, hogy maradni akarunk Magyarországon. A nehéz gazdasági körülmények miatt azonban minden erőnket a másik három országra kell összpontosítanunk és Magyarországtól el kell búcsúznunk” – mondta Michael Hürter, a Baumax igazgatótanácsának elnöke. A tájékoztatás szerint a vállalat teljes figyelmével az ausztriai, a cseh és a szlovák piacra kíván koncentrálni, és ezeket az országokat akarja új értékesítési koncepcióra átállítani. A Baumax Magyarország Zrt. 788 alkalmazottat foglalkoztat.

Nehéz a gazdasági helyzet a nagy kereskedelmi láncoknak – Kép: MTI

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) szerint a Baumax ígérete szerint minden jogi lépést és intézkedést betart, és ezzel kapcsolatosan a következő napokban felveszi a kapcsolatot a KASZ vezetőségével.  A Baumax Magyarország Zrt. a nyilvánosan hozzáférhető cégadatok szerint a 2014-es évet 23,1 milliárd forint árbevétel mellett 3,2 milliárd forint veszteséggel zárta, míg 2013-ban 22,8 milliárd forint volt a bevétele, szintén 3,2 milliárd forint veszteség mellett.

Végleg bezár 13 Tesco a kormány intézkedései miatt
Több mint 500 magyar munkavállalóval közölték a Tesco áruházlánc illetékesei, hogy február 4-től megszűnik a munkahelyük, de lesz, akinek új állást kínálnak. 13 üzletet be is zár az áruházlánc a kormány új intézkedései miatt.