Női programozók kerestetnek!

2013. február 13. szerda - 20:40 / piacesprofit.hu
  •    

Az NNG Kft. munkatársainak létszáma a napokban lépte át a 400 főt, és további 60 fejlesztői pozícióra várja a jelentkezéseket, köztük a legjobb női programozókét is, akik belépését a vállalat 10 százalékos női kvóta felállításával szorgalmazza.

Az NNG az autóipari beszállítók és autógyártók megnövekedett keresletének kielégítése érdekében a legkvalifikáltabb és a legígéretesebb 60 – köztük a legjobb női – programozóval tervezi bővíteni fejlesztőgárdáját 2013-ban. A toborzási kampány egyik fő célja, hogy a cég növelni tudja női programozóinak számát, ennek érdekében 10 százalékos kvótát állít fel. „A női látásmód nélkülözhetetlen az IT területén is, és a kimagaslóan tehetséges női programozók közül néhányan már nálunk dolgoznak. A további szakembereket folyamatosan keressük és várjuk sorainkba, természetesen a tehetséges férfi programozókkal egyetemben” – kommentálta a lépést Balogh Péter, az NNG vezérigazgatója.

A vállalat 2012 első félévében 44 százalékkal növelte árbevételét a tavalyi év azonos időszakához képest, az elkövetkező három évben pedig 20 milliónál több navigációs licenszet tervez értékesíteni világszerte. A vállalat létszáma az elmúlt egy évben közel 100 fővel 400-ra nőtt. Ez indokolttá tette a nagyobb irodaházba való költözést is, mely elnyerte a „Év Irodája 2012” címet. Az NNG üzleti sikereinek alapját az autóipari szektorban elért eredmények jelentik, amely területhez tevékenységének 80 százaléka kötődik. Ahhoz, hogy a legmagasabb színvonalú navigációs megoldásokat szállítsa partnereinek, tudatosan keresi Magyarország legjobb pályakezdő és már tapasztalattal rendelkező szoftverfejlesztőit és programozóit.

Nőt a cég élére!
A pénzügyi tapasztalat jelentheti az ugródeszkát azon női vezetők számára, akik karrierjüket valamely tőzsdén jegyzett vállalat vezetőtestületében képzelik el – mutat rá közös tanulmányában az Economic and Social Research Council (ESRC – Gazdasági és Társadalmi Kutatási Tanács) és az ACCA (Association of Chartered Certified Accountants), a világ vezető pénzügyi és számviteli szakembereket tömörítő szakmai szervezete.

„Az NNG a régió egyik leginnovatívabb IT közösségének ad otthont. A hazai IT-szektor egyik legkedveltebb munkahelye vagyunk, és nemrég költöztünk be új, díjnyertes irodaházunkba, amely mindehhez méltó, modern és inspiratív környezetet biztosít” – mondta el Balogh Péter, aki alapítóként maga is szoftverfejlesztőként kezdte a cégnél. „Nálunk nem csak kódsorokat írnak a kollégák, hanem a legnagyobb autómárkák műszerfalaiba kerülő multimédiás rendszerekre terveznek navigációs szoftvereket. Az eredmények nálunk kézzel foghatóak, szerte a világon használtak és keresettek” – tette hozzá Balogh Péter.

Balogh Péter biztos abban, hogy az új munkatársak komoly hatással lesznek a globális üzleti célok teljesítésére és a navigációs iparág formálására. „Az NNG új és jelenlegi munkatársai számára – legyenek akár nők, akár férfiak – olyan munkát kínálunk, amivel 20 millió autóba tudják beírni nevüket világszerte a következő években. Örülünk, hogy a mai gazdasági helyzetben ilyen lehetőségeket tudunk nyújtani Magyarország legjobb programozóinak” – hangsúlyozta a vezérigazgató.

A felvételi eljárásról tájékozódni és a pozíciókra jelentkezni az NNG honlapján lehet a www.nng.com/jobs oldalon.

A nemek harca
Szokták mondani, hogy ez a nők évszázada. A világ egy jelentős részén mára a megkülönböztetést elítélik, legalábbis hivatalosan. A fejlett országokban a nemek közötti különbség tulajdonképpen minimálisra csökkent. Annak ellenére így van ez, hogy továbbra is kimutathatóan kevesebbet keresnek a gyengébbik nem képviselői a férfiakkal azonos pozícióban, vagy, hogy még mindig az az általános, hogy a nők adják fel karrierjüket egy gyermek születése után. És ha a nők és férfiak keresete közötti szakadékot egyelőre nem is sikerült betemetni, a hatalomba már bevette magát a „gyengébbik nem”.
Magyarországon ugyanakkor úgy tűnik még kicsit más a helyzet. A férfiak népszerűbbek a munkahelyeken, legalábbis mindkét nem képviselői velük dolgoznak szívesebben. Nem csak kollégaként, hanem felettesként is előnyben részesítjük a férfiakat – derül ki a Randstad Workmonitor adataiból.

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor