Napelem-összeszerelő üzem létesült Szolnokon

2012. december 30. vasárnap - 16:07 / piacesprofit.hu
  •    

Az Agulhas-Solar Kft. az ország egyik legmodernebb napelem-előállító üzemét hozta létre Szolnokon két egymásra épülő, európai uniós támogatást élvező projektnek köszönhetően – mondta el Székely Csaba ügyvezető.

Az ügyvezető szerint az Agulhas-Solar Kft. 2010-ben azért indult az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében meghirdetett ipartelepítési pályázaton, hogy szolnoki telephelyén egy korszerű, napelemgyártó gépsor befogadására alkalmas gyártócsarnokot hozzon létre. A 242 millió forint összköltségvetésű, 121 millió forint támogatásban részesült projekt megvalósítása során egy meglévő csarnokot épített át az AC-DC Logisztikai Parkban. Ebben helyet kapott a napelemgyártó technológiai rendszer, valamint a kiszolgáló logisztikai háttér.

Az Agulhas-Solar Kft. ugyanakkor 282 millió forintos európai uniós támogatásban is részesült az Új Magyarország Fejlesztési Terv „Mikro- kis és középvállalkozások technológiai fejlesztése” című komponense keretében. Ez alapján az előbbi projekthez kapcsolódóan napelemgyártó sort és információs technológiát szerzett be a társaság. A napelem-összeszerelő üzem több mint félszáz embernek ad munkát.