Mobilinternet az Inviteltől

2009. október 13. kedd - 11:10 / Sajtóközlemény
  •    

Októbertől már nem csak vezetéken nyújt internet-szolgáltatást Magyarország legnagyobb alternatív telekommunikációs szolgáltatója, hanem mobilhálózaton is. Az Invitel kiegészítőnek ajánlja mobilnetet a vezetékes mellé; a társaság szakemberei a két elérési technológia szimbiózisát tartják hosszú távon a legéletképesebb modellnek.

Invitel kiegészítőnek ajánlja mobilnetet a vezetékes mellé; a társaság szakemberei a két elérési technológia szimbiózisát tartják hosszú távon a legéletképesebb modellnek. A vezetékes eléréssel együtt kínált mobilnet-szolgáltatás, a Net&Go nyáron debütált, de akkor még csak régi előfizetőinek ajánlotta a társaság. Szeptembertől diákok, októbertől minden új előfizető kaphat mobilelérést az Invitel vezetékes internet szolgáltatása mellé.

Az Invitel a Pannonnal kötött szerződést, hogy ügyfeleinek mobilitást is kínálhasson a korlátlan ADSL szolgáltatás kiegészítéseként. A mobilinternet-szolgáltatás mobilhálózatát a Pannon biztosítja, míg a több szolgáltatást magába foglaló díjcsomagokat az Invitel alakítja ki és értékesíti előfizetői számára.

„Az Invitel nem mond le a vezetékes technológiáról, sokkal inkább hisz a mobil és a vezetékes hozzáférés szimbiózisában. A Net&Go -szolgáltatáscsomaggal az a célunk, hogy az eddig csak DSL technológiát használó előfizetőinknek se kelljen nélkülözniük a mobilitás nyújtotta előnyöket. "-mondta el Zsembery György, az Invitel értékesítési és marketing igazgatóhelyettese az egyedülálló konstrukció piaci bevezetésével kapcsolatban.

A társaság munkatársai úgy látják, hogy a mobilnet nem váltja ki a vezetékes internet-szolgáltatásokat, viszont kiegészítő mobilitást kínál ezek mellé.

Egyben a kettő kedvezőbb

A mobilinternetet kiegészítő szolgáltatásként kínáló Net&Go a számítások szerint jobban megéri, mint külön fenntartani egy vezetékes és egy mobilnet előfizetést. Különösen igaz ez a régi előfizetők esetén, hiszen ők meglévő vezetékes kapcsolatuk mellé kedvezménnyel kapják a Net&Go-t, a társaság így jutalmazza hűségüket.

Az Invitel évek óta meghatározó szereplő a hazai adatkommunikációs piacon, a kis- és nagykereskedelmi szegmensben egyaránt. A lakossági, kisüzleti felhasználók körében egyre népszerűbbek a mobil-adatkommunikációs megoldások ezért a társaság keresi a módját annak, hogyan kínálhat vezetékes-mobil megoldást egyszerre előfizetőinek.

A Net&Go vezetékes szolgáltatását az Invitel saját, koncessziós területein (például Veszprém és környéke, illetve Dél-Kelet Magyarország) biztosítja, míg a szélessávú mobil internet elérése az ország 421 településén működik. A társaság becslései szerint az év végéig közel 10.000-en választják majd a korlátlan vezetékes forgalmat mobil-hozzáféréssel kombináló csomagot.