Magyar szoftver amerikai kkv-knak

2013. október 29. kedd - 17:30 / piacesprofit.hu
  •    

Magyar fejlesztésű, kis- és középvállalkozásoknak szóló ügyviteli, ajánlatadó és számlázó szoftverrel lép az amerikai piacra a Dyntell Software. A terméket a svájci érdekeltségű csoport magyarországi partnere, a Pannon Szoftver Informatikai Kft. fejlesztette ki.

Magyar szoftver hódíthatja meg az amerikai piacot – kép: PP Archiv

Magyar fejlesztésű, kis- és középvállalkozásokat megcélzó szoftvert dob piacra az Egyesült Államokban egy többségében magyar tulajdonú társaság, a Dyntell Corporation, amely a svájci érdekeltségű Dyntell Software csoport legújabb tagjaként jött létre. A 1clickbusiness nevet viselő ügyviteli, ajánlatadó és számlázó szoftvert forgalmazó, nyolcvan százalékban magyar tulajdonú, a fennmaradó 20 százalékban amerikai magánszemélyek kezén lévő Dyntell Corporationt a coloradói Denverben jegyezték be augusztus elején.

Az amerikai piacra szánt terméket a Pannon Szoftver Informatikai Kft. fejlesztette ki. A hazai társaság 2000 óta fejleszti, értékesíti és vezeti be üzleti rendszereit a kis- és nagyvállalati körben egyaránt. Termékei közt szerepelnek vállaltirányítási, ügyviteli szoftverek, integrált webes megoldások, vonalkódos mobil ügyviteli szoftverek és üzleti intelligencia megoldások egyaránt.

Az évekkel ezelőtt a romániai piacra is belépő cég a külpiaci terjeszkedéshez befektetőt keresett, amit egy svájci befektetőben talált meg. A svájci partnercég hozta létre a Dyntell Magyarország Kft.-t, amelynek a Pannon Szoftver termékeinek forgalmazása lett a feladata. Az USA-ban azonban a Pannon Szoftver termékeit a többségi magyar tulajdonú Dyntell Corporation forgalmazza, vagyis a svájci befektető nem vállal szerepet a tengerentúli terjeszkedésben.

Ne a számlán bukjon!
Többségükben még mindig egyfajta szükséges rossznak tartják a magyar kkv-k a számlák kiállítását és érhetetlen módon ragaszkodnak a papíralapú számlákhoz – hangzott el a Piac&Profit és a BKIK által szervezett KKV AKADÉMIÁN.

„Várakozásaink szerint az amerikai leányvállalat jövőre mintegy 100 ezer dolláros bevételt könyvelhet el” – mondta a Dyntell Magyarország Kft. ügyvezetője egy hétfői budapesti sajtóbeszélgetésen. Salga Péter kiemelte: az amerikai cégnek már közel 800 ügyfele van, pedig az értékesítést szolgáló marketingkampány még el sem kezdődött. Az amerikai piaccal kapcsolatos távolabbi tervük az, hogy a 1clickbusiness mellett megjelennek majd a Pannon Szoftver nagyobb cégek számára kifejlesztett termékei is. A következő öt évben ennek megfelelően mintegy 500 olyan ügyfélre számítanak, akik használhatják majd a magyar fejlesztésű integrált vállalatirányitási rendszert (ERP).

Salga Péter hozzátette: a Dyntell cégcsoport tavaly 700 millió forintos forgalmat bonyolított, erre az évre hasonló szintet várnak, jövőre pedig az amerikai terjeszkedésnek köszönhetően már egymilliárd forint feletti bevételre számítanak. A cégcsoport a tervek szerint jövőre Oroszországban, illetve egy Arab-öböl-menti országban is leányvállalatot hoz létre. Ezekben a terjeszkedésekben már a svájci befektető is szerepet vállal. Az ügyvezető elmondta azt is, hogy a cég a magyarországi piacon öt éves távlatban 10 százalékos részesedést szeretne elérni a bevételi adatok alapján.

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor