Magyar cég a legígéretesebbek között!

2014. szeptember 08. hétfő - 19:20 / piacesprofit.hu
  •    

A világ 40 legígéretesebb mobiltechnológiai startupja közé választotta a CryptTalk mobillehallgatás ellen védő megoldás hazai kifejlesztőjét, az Arenim Technologies-t a CTIA, a mobilkommunikációs szektor washingtoni székhelyű nemzetközi szakmai szervezete. A magyar startup ezzel – Kelet-Közép-Európa egyetlen képviselőjeként – bekerült a CTIA Startup Lab program döntőjébe, amely 2014. szeptember 8-11 között a Super Mobility Week rendezvény keretében elismerésben részesíti a világ legjobb, magvető, illetve növekedési szakaszban lévő induló vállalkozásait.

Kun Szabolcs

Az Arenim Technologies-t 33 amerikai, 5 brit és egy malajziai cég mellett Kelet-Közép-Európából egyedüliként választotta be a világ 40 legígéretesebb startupja közé a CTIA, a mobilkommunikáció 30 éve működő nemzetközi szakmai szervezete. A mobillehallgatás ellen védő, CryptTalk nevű megoldás magyar kifejlesztője ezzel Észak-Amerika legnagyobb, mobilkommunikációs újításokat felvonultató éves rendezvénye, a Super Mobility Week keretében megrendezett CTIA Startup Lab döntősei közé került. A döntőbe került 40 vállalkozás lehetőséget kap arra, hogy az iparág kiemelt vállalati szereplői és befektetői előtt bemutatkozzon.

A sikerből van mit tanulni -a céget részletesen bemutatta a Piac&Profit.

„A mobiltelefonok kevesebb mint fél százalékát védik a lehallgatás ellen, a céges adatok elleni támadások mindennapossá válnak, miközben az üzleti kémkedés súlya az adatlopás indítékai között folyamatosan nő. A piac viszont fokozatosan megérik a biztonsági rés lezárására: egyre többen ismerik fel a problémát, így világszerte nő az igény a mobillehallgatás elleni védekezés területén kifejlesztett legjobb megoldásokra. Számunkra pedig óriási elismerés, hogy a CryptTalkot a mobilkommunikációs szakma már a világ legjobbjai között jegyzi” – mondta Kun Szabolcs, az Arenim Technologies vezérigazgatója.

A CryptTalk mobillehallgatás ellen védő megoldást a Super Mobility Week alkalmából szeptember 8 és 11 között egyéni felhasználók az AppStore-ból ingyenesen letölthetik, és CryptTalk-előfizetéssel már rendelkező felhasználók által kezdeményezett védett hívásokat fogadhatnak.

Vállalkozói 1×1 a sikeres startuptól
  • Egy vállalkozó gyakran a komfortzónáján kívül táncol. Ha valakinek inkább a rendezett körülmények kellenek, és csak egy dologgal akar foglalkozni, ne legyen vállalkozó.
  • Sokat kell dolgozni, és minden munkát el kell végezni. Ha bútort kell pakolni a kiállításon, vagy kábelezni az irodában, kezdetben az alapító-tulajdonosok fogják megcsinálni.
  • Ne higgyünk a csodákban. A józan paraszti ész általában nem csal.
  • Addig keress pénzt, amíg van.
  • A befektetővel való tárgyalás három legfontosabb kérdése: milyen megtérülést vár el a pénzéért, mekkora tulajdonrészt kell feladni az adott összegért, mekkora kontrollt kér. Az adott termékhez képest kell felépíteni az üzleti tervet, és annak alapján dönts, hogy mekkora tulajdonról mondhatsz le, hogy egy exitnél se járj rosszul. Akkora megtérülést fogadj el, amennyit a vállalkozásod ki tud termelni. Az évi 30 százalékos növekedésre képes cégnek, nem szabad 40 százalékon pénzt bevonni.
  • Terv nélkül nincs vállalkozás. Tervezéssel lehet csökkenteni a kiszámíthatatlan események számát. De még a tervvel a kezünkben is sok váratlan helyzet adódik.
  • El kell dönteni, hogy üzlet vagy hobbi, amit csinálsz. Ha az előbbi, a legfontosabb a piac és az értékesítés. A nyereségtermelés a vállalkozás lényege. A beruházás előtt legyen értékesítési csatorna, és látszódjon az igény.
  • Ne akarjunk mindent magunk megoldani. Teremtsük meg a lehetőségét, hogy profi jogi, gazdasági, pénzügyi, cégfelfuttatási szakértelmet vonjunk be.

 

 

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor